Güzellik

Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?

Yaz Aylarında Lazer Epilasyon Yapılabilir mi?
Arzu Güngör

Lazer epilasyon, istenmeyen tüylerden kalıcı olarak kurtulmanın en sağlıklı ve en hızlı yoludur. Lazer ışığı, cilde zarar vermeden geçip kıl kökündeki pigmentlere ulaşır. Kıl kökü tarafından emilen bu enerji, ısıya dönüşür ve kıl kökünü tahrip eder.

Özellikle bayanları her ay geçici epilasyon yöntemleriyle uğraşmaktan kurtaran bu yöntem, eski yöntemlere göre hem daha acısız, hem kalıcı sonuç veren, hem de sanılanın aksine uzun vadede çok daha hesaplı bir epilasyon yöntemidir. Lazer epilasyon, 16 yaşından itibaren ve koyu renkli tüyleri olan herkese uygulanabilir. Bu işlem için en uygun birey, açık renk ten ve koyu renk tüye sahip olanlardır. Tüyleri açık renk olan kişilerde, lazer ışığını kıl kökünü göremeyeceğinden kişinin tedaviden fayda görmesi zorlaşır.

Lazer epilasyon, gözleri direk ışıktan özel gözlüklerle korumak suretiyle vücudun her bölgesindeki tüylere uygulanabilir. Sadece gebelikte, hormon dengesi sürekli değişeceğinden ve kıl kökleri bu dönemde proveke olacağından uygulama yapılmaz.

Lazer epilasyon uygulaması, konunun uzmanları tarafından yapıldığı taktirde son derece güvenli bir yöntemdir. Herhangi bir yan etkisi bulunmamaktadır.Lazerin ürettiği enerji, bir türlü dalga boyu ışıktır. Vücutta herhangi bir atık madde bırakmadığından, kanserojen etkisi de yoktur. Bu uygulamanın güvenirliliği ve etkisi 1997 yılında Amerikan gıda ve ilaç dairesi FDA (Food and Drug Assecition) tarafından onaylanmıştır.
Seansların süresi, uygulama yapılan bölgeye göre farklılık göstermektedir. Dudak üstü 1-2 dakika, koltukaltı 3-4 dakika, tüm bacaklar ise yaklaşık 45 dakika sürmektedir. Tedavi sırasında herhangi bir ağrı veya acı hissedilmez. Sadece lazer ışığının cilde çarpması, hafif bir yanma olarak hissedilir. Uygulama sonrasında ise, cilt üzerinde kıl köklerinin lazerden etkilendiğini gösteren hafif kabartı ve kızarıklıklar oluşabilir. Ancak, bu durum 5-10 dakika, bazen yarım saat sürer ve sonra kendiliğinden kaybolur. Aynı zamanda, soğutucu sistemle çalışan lazerlerde, cildin fazla ısınmasına olanak verilmediğinden yanık oluşma riski ortadan kalkmaktadır.
Vücuttaki kıl köklerinin aynı anda aynı evrede olmamaları nedeniyle tek seansta tüm tüylerden kurtulmak mümkün değildir. Bu durum kişiden kişiye ve bölgeden bölgeye değişim gösterir ve bir bölgenin temizlenmesi ortalama 5-7 seans kadar sürer.

Lazer epilasyon sonrası, kıllar yaklaşık 20-25 gün içinde yeniden çıkacaktır. Ancak, kökleri tahrip olan kıllar cilt yüzeyine çıktığından, bunlar kendiliğinden dökülebileceği gibi el yardımıyla da temizlenebilir. Kişi bir sonraki seansa ortalama birbuçuk-iki ay sonra tekrar gelmelidir.

Lazer epilasyon düşünüldüğünde, uygulama bölgesinde üç hafta önceden başlamak kaydıyla cımbız, ağda ve kıl dökücü krem gibi köke etki eden yöntemler uygulanmamalıdır. Aynı zamanda, güneş ışığından ve bronzlaşmadan kaçınılmalı, solaryuma girilmemelidir. Yazın lazer epilasyon yapılamayacağına ilişkin düşünce ise tam olarak doğru değildir. Yaz mevsiminde bile cildi çok fazla güneşe maruz kalmamış ve doğal ten rengini koruyan kişilere lazer epilasyon uygulanmasında sakınca yoktur.

Uygulama sonrasında da, bir sonraki seansa kadar yukarıda bahsedilen yöntemler uygulanmamalıdır. Eğer güneşe çıkılacaksa, koruyucu kremler kullanılmalıdır. Solaryuma girilmiş ise, cildin tekrar eski rengine dönmesi beklenmelidir. Lazer epilasyon ile kökleri yok edilen tüyler yeniden çıkmamaktadır.

Arzu Güngör
Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güzellik
Arzu Güngör

Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Güzellik

masseter botoks

Yüz İnceltme Botoksu (Masseter Botoks) Hakkında Herşey Burada!

Dr. Özgür Esen ÇetinerKasım 5, 2019
Oku
ameliyatsız yanak inceltme

Ameliyatsız Yanak Nasıl İnceltilir?

Dr. Özgür Esen ÇetinerEkim 15, 2019
Oku
jawline dolgusu

Jawline ve Diğer Dolgu Uygulamaları Gün Geçtikçe Popülerleşiyor

Dr. Özgür Esen ÇetinerEylül 27, 2019
Oku
h100 asisi

Daha Genç Bir Cilt İçin H100 Aşısı!

Dr. Mehmet AkgünTemmuz 29, 2019
Oku
meme implantı

Kadınlar da Göğüs Şekil Bozukluklarına Dikkat!

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşTemmuz 29, 2019
Oku
soğuk lipoliz

Soğuk Lipoliz Tedavisi Nedir, Nasıl Yapılır?

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 25, 2019
Oku
microblading

Kusursuz Kaşlar İçin Microblading!

Uzm. Est. Seher TunalıMayıs 25, 2019
Oku
burun estetiği

Burun Estetiğinde Sizi Doğru Sonuca Götüren Saklı Kurallar

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMayıs 25, 2019
Oku
akıllı dolgu

Kolajen Üretiminde “Akıllı Dolgu”

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 18, 2019
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan