Estetik

Yağ Transferi ile Doğal Göğüs Büyütme Nedir?

Yağ Transferi ile Doğal Göğüs Büyütme Nedir?
Arzu Güngör

Keşke göbeğimdeki yağ fazlalığına bastırsam da göğüslerime çıksa diye hayal kuran birçok kadın eminim ki vardır. Peki ya bu düşüncenin kurgudan gerçeğe dönüşebileceğini biliyor olsaydınız?

Yağ transferi ile göğüs büyütme, kadınlara meme implantlarının yerine başvurabilecekleri tamimiyle doğal bir alternatif sunuyor. Bu prosedürü cazip kılan bir diğer özellik ise göğüs dokusuna direkt olarak transfer edilecek yağın hastanın kendi vücudundaki yağ fazlalığı olan başka bir bölgeden alınmasıyla bir taşla iki kuş vurulması. Otolog yağ transplantasyonu ile göğüs büyütme olarak da bilinen bu prosedür hassas ya da orta seviye büyümeler hedefleyen hasta adayları için dikkate değer bir seçenektir.

İmplantlara göre artıları nelerdir?

Salin ya da silikon göğüs implantlarıyla gerçekleştirilen geleneksel göğüs büyütme prosedürleri oldukça güvenli ve etkili olsa da, doğru adaylar için yağ transferi ile göğüs büyütme de aynı özelliklerde ondan hiç de geri kalmaz. 1 ya da ½ kup gibi ne az ne de çok olan ölçülü büyümeleri hedefleyen, ayrıca göbek, kalça gibi bölgelerindeki yağ fazlalıklarından kurtulmak isteyip liposuction yaptırma konusunda karar aşamasında olan kadınların tercih etmeleri önerilir. Ameliyattan çıkınca öncesinden çok daha büyük göğüslere sahip olmak isteyen kadınların ise meme implantlarını tercih etmeleri daha doğru olacaktır.

Kendi yağ hücrelerinizle göğüs büyütme söz konusu olduğunda diğer göğüs büyütme yöntemleriyle kıyaslanırsa sayılabilecek şüphesiz ki birçok olumlu özellik bulunur. Bunlara kesi kullanılmaması (sadece iğne giriş bölgeleri kullanılır), çok daha kısa iyileşme süresi ve implant “bakımı” gerekmemesi (meme implantlarının güvenliliği için gelecekte bir tarihte yenilerinin takılma zorunluluğu olması) verilebilir.

Yağ transferi ile göğüs büyütmeyi düşünen hasta adayları için artıları aşağıdaki gibi listeleyebiliriz:

• Göğüste kesi yapılmaz. Yağ hücreleri “toplanır” ve sonrasında olabildiğince ince iğnelerle göğüs dokusuna enjekte edilir. Bu şekilde kesi izi kalmadığı gibi iyileşme süresi de kısa sürelere iner.

• Göğüs implantındaki “riskler” söz konusu değildir. Hangi bir sızdırma, kapsül yırtılması gibi bir durumun gerçekleşmesi yağ enjeksiyonunda mümkün değildir.

• İmplant gibi yenilenme gerektirmez. Göğüs implantlarının güvenli kullanma ömrü ortalama 20 – 30 yıl olduğu için 10 – 20 yıl içerisinde yenilenmeleri gerekir. Yağ transferi ise herhangi bir yenilenme gerektirmeden uzun bir süre boyunca etkisini korur.

• Liposuction. Karın ve kalça gibi bölgelerden liposuction ile yağ alınırken bu bölgeler aynı zamanda biçimlendirilir. Normal liposuction yöntemlerinde alınan yağ hücreleri boşa gidebilse de bu yöntemde onlardan göğüs büyütmek için faydalanılır.

Uygun bir aday mısınız?

Yağ transferi ile göğüs büyütmeye en iyi adaylar önceden de belirtildiği gibi örneğin A kuptan B kupa çıkmayı yani en fazla bir kup büyüme elde etmeyi hedefleyen kişilerdir.

Vücuttaki yağ alınacak bölgedeki yağ miktarının yeterli seviyede bulunması da gerekir. Bunun nedeni yağ enjeksiyonunda genellikle kişinin kendi vücudu hariç bir kaynağın kullanılmıyor olmasıdır.

Kadınlarda en iyi sonuçların alınabilmesi için vücut kitle indeksinin (BMİ, vücut yağ oranı hesaplama yöntemi) ideal olarak 25 kg/m2’nin altında olması gerekmektedir.

Son olarak da prosedür öncesinde yaptırılan mamografi taramasında problem olmaması ve kişinin kendisinde ya da ailesinde göğüs hastalığı geçmişi bulunuyorsa uzman cerrah tarafından özel olarak incelenmesi önem taşır.

Kaynak : Op.Dr. Güncel ÖZTÜRK

Arzu Güngör
Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Estetik
Arzu Güngör

Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Estetik

masseter botoks

Yüz İnceltme Botoksu (Masseter Botoks) Hakkında Herşey Burada!

Dr. Özgür Esen ÇetinerKasım 5, 2019
Oku
ameliyatsız yanak inceltme

Ameliyatsız Yanak Nasıl İnceltilir?

Dr. Özgür Esen ÇetinerEkim 15, 2019
Oku
jawline dolgusu

Jawline ve Diğer Dolgu Uygulamaları Gün Geçtikçe Popülerleşiyor

Dr. Özgür Esen ÇetinerEylül 27, 2019
Oku
h100 asisi

Daha Genç Bir Cilt İçin H100 Aşısı!

Dr. Mehmet AkgünTemmuz 29, 2019
Oku
meme implantı

Kadınlar da Göğüs Şekil Bozukluklarına Dikkat!

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşTemmuz 29, 2019
Oku
burun estetiği

Burun Estetiğinde Sizi Doğru Sonuca Götüren Saklı Kurallar

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMayıs 25, 2019
Oku
akıllı dolgu

Kolajen Üretiminde “Akıllı Dolgu”

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 18, 2019
Oku
genital estetik

Vajen Daraltma (Genital Estetik)

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMart 6, 2017
Oku
selülit tedavisi

Selülit Cerrahisinde VASER-Smooth Etkisi

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşŞubat 7, 2017
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan