Sağlık

Sağlıkta Yeni Uygulama: e-Nabız Hayata Geçiyor

Sağlıkta Yeni Uygulama: e-Nabız Hayata Geçiyor
Estetik Haber

Tüm vatandaşların laboratuvar tahlillerinden radyoloji görüntülerine, hastane ziyaretlerinden randevu geçmişlerine kadar tüm sağlık kayıtlarına erişebilecekleri, bu kayıtları kendi istekleri doğrultusunda paylaşabilecekleri ve kayıtlarını her zaman yanında taşıyabilecekleri bir sistem hizmete giriyor.

TÜRKİYE’DEKİ EN ÖNEMLİ E-DEVLET PROJESİ

Tekrarlayan sağlık harcamalarının önüne geçerek önemli bir tasarruf sağlaması planlanan e-Nabız projesinin, hem yüksek sayıdaki kullanıcı hedef kitlesi hem de veri büyüklüğü açısından Türkiye’deki en önemli e-devlet projelerinden biri olması hedefleniyor.

TEKİK, KONTROL VE OPERASYONLAR TEK VERİTABANINDA

‘e-Nabız’ sayesinde sağlık kurum ve kuruluşlarında gerçekleştirilen tüm tetkik, kontrol ve operasyonlar tek bir veri tabanına kaydedilecek. Vatandaşlar ve Türkiye’nin 81 ilindeki tüm kamu sağlık kuruluşları, kişisel sağlık kayıtlarına erişebilecek.

DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE YOK

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Şuayip Birinci, bu tür bir projenin dünyanın hiçbir yerinde olmadığını aktararak, sisteme ilişkin bilgiler verdi.

AKILLI TELEFONLA ERİŞİM KOLAYLIĞI

Bu sayede insanlar istedikleri zaman, aldıkları tedavilerin detaylarını görebilecek ve yine kendi rızaları doğrultusunda yakınlarıyla ve istedikleri doktorlarla paylaşabilecek. e-Nabız, tablet bilgisayarlar ve akıllı telefonlar için geliştirilen mobil uygulama ile kolayca kullanılabilecek, böylece vatandaşlar kendilerine ait tüm sağlık bilgilerini artık yanlarında taşıyabilecek.

VERİLER SAĞLIK PROFİLİNE KAYDEDİLECEK

E-Nabız sayesinde, akıllı cihazlardan alınan tansiyon, şeker gibi ölçüm verileri ile bilekliklerden alınan nabız, adım sayısı gibi veriler sağlık profiline kaydedilecek. Bu bilgiler karşılaştırmalı olarak görüntülenebilecek.

112 ACİL SERVİSE ANINDA ULAŞIM İMKANI

Ayrıca sağlık kuruluşlarında alınan tüm hizmetler, e-Nabız üzerinden değerlendirilebileceği gibi e-Nabız sisteminin mobil uygulamasında bulunan 112 Acil butonunu kullanarak acil durumlarda en hızlı hizmeti alınacak. 112 Acil butonu, acil durumlarda konum ve sağlık bilgilerinin acil servise bildirilmesini sağlayarak hizmetin hızına hız katacak. Engelli kişiler için de planlanan uygulama çok yakın zamanda tanıtılacak.

KİŞİSEL BİLGİLERE ETKİLİ KORUMA

En gelişmiş güvenlik sistemleriyle korunan sağlık bilgileri, kişilerin rızaları olmaksızın kimseyle paylaşılmayacağı gibi, yine kişilere istediklerinde süreli ya da süresiz profillerini kapatma imkanı sağlayacak.

SAĞLIKTA DEVRİM

e-Nabız, Sağlık Bakanlığı tarafından hem kullanıcısı hem de yetkilisi bizzat vatandaşların olacağı bir altyapı ile oluşturulan, sağlıkta devrim niteliği taşıyan bir sistem olarak hizmete kalite ve hız getirecek.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

Sağlık

yutulabilir mide balonu

Dr. Hasan Altun Yutulabilir Mide Balonu Hakkında Detaylı Bilgiler Veriyor

Prof. Dr. Hasan AltunOcak 26, 2023
Oku
rektal tuşe

Rektal Tuşe (Makat Muayenesi)

Op.Dr. Ruhi GüngörAralık 15, 2019
Oku
tüp mide ameliyatı

Tüp Mide Ameliyatına Kimler Uygundur?

Prof. Dr. Hasan AltunMayıs 18, 2019
Oku
diş teli tedavisi

Diş Teli Tedavisi

Estetik HaberKasım 3, 2016
Oku
migren

Migren Hastalığı Neden Oluşur?

Estetik HaberEkim 29, 2016
Oku
dis-estetigi

Diş Estetiği ve Çene Bozuklukları Tedavisi

Estetik HaberEkim 26, 2016
Oku
dis-eti-kanamasi

Diş Eti Kanaması Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir?

Estetik HaberEkim 18, 2016
Oku
Vajina-kokusu

Vajina Kokusu Nasıl Giderilir?

Estetik HaberEylül 21, 2016
Oku
hollywood-smile

Güzel Bir Gülümseye Sahip Olabilmek için Hollywood Smile

Estetik HaberTemmuz 25, 2016
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan