Saç

Saç Uzatma Yöntemleri

Saç Uzatma Yöntemleri
Eren Yılmaz

Saçlarımız eskisinden daha çok boya ve föne maruz kalmaktadır. Bu kadar çok fön ve boya saçta nemin azalmasına, dolaylı olarak kırıkların oluşmasına ve bu nem takviye edilmediği zaman da saç telinde kopmalara neden olmaktadır.

Günümüzde birçok kadının saçla ilgili sorunlarından biride saçlarının istedikleri gibi uzamamasıdır. Bunun sebeplerine baktığımız zaman, kadının eskiye nazaran çok stresli bir hayatının olmasını görmekteyiz. İş yerinde erkek gibi mücadele ederken evde ki sorumlulukları da devam etmektedir. Bu da bir şekilde stres olarak kadına geri dönmektedir. Aynı zamanda kadınlar bu temponun içinde sürekli bakımlı olmak durumundadırlar.

Aynı zamanda toplumda kadına sürekli empoze edilen çok ince ve zayıf olma hali, zaman zaman kadının yeterince iyi beslenmemesine, yeteri kadar protein almamasına neden olabiliyor. Aslında saçımızın sağlıklı olması beden sağlığımız ile çok ilgilidir. Sağlıklı saçlar için öncelikle sağlıklı beden de şarttır. Bu noktada proteinden zengin beslenmek ayrı bir önem taşımaktadır. Kırmızı et ,balık, yumurta gibi…

Saçlarımızın nemini daima korumak çok önemli. Piyasada bu anlamda çok seçenek mevcut. Gerek püskürtme şeklinde olan ,krem şeklinde olan, maske şeklinde olan ürünler işimize yarayacaktır. Argan yağı da saç uçları için iyi bir nemlendiricidir.

Bunun dışında saçlarımız öncesinde de bahsettiğimiz gibi boya işlemine maruz kalabiliyor. Saçlarımızın nemini korumak adına, genellikle dip boya tercih edilmelidir. Saç 5- 6 ayda bir komple boyanmalıdır. Aksi takdirde öncesinde bahsettiğimiz gibi yine saçta kopmalar ve kırılmalar meydana gelebilir. Dolayısıyla saç uzamıyormuş gibi bir görünüm alır.

Aslında saçlarımızın uzaması kişiye özgüdür .Normalde saçlarımız bir ayda 1 cm ila 1.5 cm arasında uzar. Saçın uzaması bunun altında ise yukarıda bahsettiğim yöntemlerle normale çekilebilir.

Bir diğer önemli noktada saç kırıklarından mutlaka kesilerek arındırılmalı ,böylece saç daha sağlıklı uzayacaktır.

Bir diğer noktada özellikle yazın saçımız daha çok Güneş ışığı, deniz ve havuz suyuna maruz kalarak nemi azalır, durulanmayan saç kremleri de saçın nemini korumada bize yardımcı olacaktır.

Eren Yılmaz
Hair Designer | Bağdat Caddesi No:523/C | salonerenyilmaz.com

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Saç
Eren Yılmaz

Hair Designer | Bağdat Caddesi No:523/C | salonerenyilmaz.com

Saç

brezilya-fonu

Brezilya Fönü Saça Zarar Veriyor mu?

Eren YılmazMart 2, 2016
Oku
elcin-sangu

Elçin Sangu’nun Saçları Boya mı Doğal mı?

Estetik HaberEkim 16, 2015
Oku
sac-boyasi

Saç Boyası Akmasından Hoşlanmayanlar Dikkat!

Eren YılmazEylül 21, 2015
Oku
sac

Saç Bakım Ürünü Nasıl Seçilmeli?

Estetik HaberTemmuz 9, 2015
Oku
kepek

Kepeğe Karşı En Etkili Şampuan

Eren YılmazTemmuz 2, 2015
Oku

Dikkat! Bu Saç Modelleri Zarar Veriyor…

Estetik HaberHaziran 29, 2015
Oku

Dikkat! İşte Bunlar Saçlarınızı Yıpratıyor…

Eren YılmazHaziran 8, 2015
Oku
sac-kalinlastirma

Saç Telleri Nasıl Kalınlaştırılır?

Eren YılmazMayıs 20, 2015
Oku
sac-bakimi

Hızlı Saç Uzatma Yöntemleri

Eren YılmazMayıs 13, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan