Sağlık Rehberi

Obeziteyi Önlemede Bunlara Dikkat Edin

Obeziteyi Önlemede Bunlara Dikkat Edin
Estetik Haber

Obezite günümüzde oldukça yaygınlaşmakta ve istatistiklere göre obezite kaynaklı hastalılardan ölümlerde artış olacağı hesaplanmaktadır. Obezitede önleyici önlemlerin alınması oldukça önemli. Obeziteyi önlemek için aşağıdaki temel tavsiyeleri dikkate almaya çalışın.

1. Obeziteyi önlemek için mümkün olduğunca aktif olmaya çalışın. Kilonuzu kontrol edin. Aktif bir yaşam obezite sorunundan uzak kalmanıza yardımcı olacaktır. Bunun için yaşam şeklinde bazı değişiklikler yapmanız yeterli olacaktır. Örneğin kısa mesafeler için asansör yerine merdivenleri tercih edin. Kısa mesafelere yürüyerek gidin. Mümkün olduğunca yürümeyi ve aktif kalmayı tercih edin.

2. Obeziteyi önlemek için sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Bir insanın günlük ortalama kalori ihtiyacı 2000 kaloridir. Bu kalorileri, süt ürünlerinden, yağsız kırmızı et, beyaz et, sebzeler, meyveler, bakliyatlar ve tahıllardan tüketebilirsiniz. Besinleri sağlıklı tüketmeye de bir o kadar özen göstermelisiniz. Sağlıklı yağları tercih edin. Bir seferde çok fazla yemektense günde 5 – 6 öğün ve daha azar azar tüketmeye dikkat edin.

3. Kilonuzu düzenli olarak kontrol edin. Düzenli kilo kontrolüyle aldığınız fazla kiloları daha çabuk geri verebilirsiniz.

4. Obeziteyi önlemek istiyorsanız bol su içmeyi alışkanlık haline getirin. Su içmeniz kilo kontrolünüze de yardımcı olacaktır. Günde 8 – 10 bardak su8 içmeye çalışın. Su vücudunuzdaki zararlı maddeleri dışarı atarak vücudunuzu da temizler.

5. Yılda en az 1 defa hekiminizi ziyaret edin. Hekiminiz eğer bir obeziye sorununuz varsa daha sağlıklı bir yaşam için ve diğer obezite sağlık komplikasyonlarına karşı gerekli tavsiyeleri yapacaktır. Sorunları zamanında teşhis etmek tedavi şansını oldukça artırır.

6. Obeziteyi önlemek için diyetinizden fast food gıdalar ve diğer boş besinleri çıkarın. Çünkü bunlar şeker, yağ ve tuz katkılı özellikleriyle obezite ve diğer sağlık sorunları için risk oluşturur.

7. Obeziteden uzak durmak istiyorsanız sadece aç olduğunuz zaman yiyin. Obez insanlar genelde sürekli atıştıran ve aç olmadıkları zaman da bir şeyler tüketen kişilerdir.

8. Eğer obezite belirtileri varsa önce mutlaka hekiminize görünün. Ana öğünlerinizi atlamayın. Egzersiz yapmayı ihmal etmeyin.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık Rehberi

Sağlık Rehberi

rektal tuşe

Rektal Tuşe (Makat Muayenesi)

Op.Dr. Ruhi GüngörAralık 15, 2019
Oku
agiz-kokusu

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Estetik HaberMayıs 13, 2016
Oku
goz-kurulugu

Göz Kuruluğundan Kurtulmanın Yolları!

Estetik HaberŞubat 2, 2016
Oku
domuz-gribi

Domuz Gribinden Nasıl Korunmalı?

Estetik HaberOcak 11, 2016
Oku
gaz-sancisi

Gaz Sancısı ve Karın Şişkinliğine Çözüm Burada!

Estetik HaberAralık 25, 2015
Oku
çinko

Çinko Hangi Gıdalarla Bulunuyor?

Estetik HaberAralık 15, 2015
Oku
idrar

Normal İdrar Rengi Nasıl Olmalı?

Estetik HaberKasım 26, 2015
Oku
adet

Adet Kanamasının Şiddetli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Estetik HaberEkim 23, 2015
Oku

Uzun Süreli Öksürüğe Dikkat!

Estetik HaberEkim 15, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan