
Migren ağrıları kadınlarda erkeklere oranla daha sık görülmektedir. Bu durum hormonal nedenlerden dolayı oluştuğundan kadınlarda bu hastalık daha sık görülür. Atak dönemi ergenlik çağında başladığından 40 yaş altında olan kişilerde görülmektedir. Hastalığın net bir nedeni bilinmemekle birlikte oluşmasına sebep olan pek çok farklı etkenin olduğu düşünülmektedir. Özellikle sinir ve beyin arasındaki etkileşimlerin kimyasallar değişimleri nedeni ile bozulması ağrıların oluşmasına ve migren hastalığının ortaya çıkmasına neden olduğu düşünülmektedir. Özelikle ailesinde bu hastalık ile uğraşmak zorunda olan kişiler bulunanlarda görülme oranı daha yüksektir.
Migreni olan hastaların bu konuda yardım alması daha rahat bir yaşam sürmelerine yardımcı olacağından uzman doktorlar ile görüşme yapılabilir. Migren tedavisi mümkün olan bir hastalık olduğundan ilk aşamada hastanın durumu hakkında bilgi alınması gerekir. Yapılacak kontroller ve hastanın şikayetleri bu anlamda hangi safhada olduğunu gösterir. İlaç kullanımı hastalarda sıklıkla tercih edilen ve ağrıların azalmasına yardımcı olan bir tedavi seçeneğidir. Özelikle nöral terapi hastanın yaşadığı durumun düzeltilmesi için bozucu etkilerin ortadan kaldırılmasını sağlayarak daha rahat etmesini sağlamaktadır.
Migren ameliyatı hastaların çoğunda tercih edilmese de ilerleyen dönemlerde hastanın yaşamını olumsuz olarak etkilemesi ve tedavilerin etki etmemesi halinde yapılabilir. Saç derisinin altına açılacak olan bir kesi ile endoskopik yolla kameranın içeriye girmesi sağlanarak bu alanda sinir dokusunun beyin ile olan etkileşimini bozan duruma müdahale edilmiş olunur. Çoğunlukla beyin ameliyatı gibi düşünülmesi hastaların yanlış bir yanılgıya varmasına neden olabilir. Migren ameliyatı hakkında daha fazla bilgi almak için www.migrenameliyat.org adresini ziyaret edebilirsiniz. Hastanın bu süreç sonrasında iyileşme sürecini geçirmesi ile şikayetlerinden kurtulması sağlanmış olunur. Ameliyat her hasta için gerekli olmadığından tedavilerin etkili olduğu hastalarda tercih edilmeyerek daha fazla atak geçiren hastalara uygulanabilir.

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS