Permanent make up yani kalıcı makyaj doğal pigmentleri cildin üzerine yerleştirme sanatıdır. Tamamen doğal mineral ve bitki pigmentlerinin mükemmel bileşiminden elde edilir. Kesinlikle yan etkisi yoktur. Steril ve tek kullanımlık iğnelerle kişiye özel olarak doğal ve mineral renklerin deri yüzeyinin hemen altına zerk edilme işlemidir. İşlem tamamlandıktan sonra epidermis hücreleri ölür ve yenilenir. Pigmentasyon etkisi yaklaşık olarak 3 ile 5 yıl boyunca görünürlüğünü korur.
Kalıcı Makyaj Nasıl Yapılır?
Çoğu kişi uygulama anını hafif bir batma hissi olarak tarif eder. Kişinin ağrı duyarlılığı ve uygulayıcının el hafifliğine göre farklılıklar gösterecek minimum bir rahatsızlık söz konusudur. Bölgede oluşabilecek rahatsızlıkları en aza indirmek ve bölgeyi uyuşturmak için lokal anestezi uygulaması yapılır. İşlemin uzunluğu kişinin hassasiyetine, cilt nemine, yoğunluğuna, elastikiyetine ve cildin genel durumuna göre değişebilir. Ortalama süre 30 dakika ile 1 saat arasında değişir.
Not: Kalıcı makyaj uygulaması yaptırmayı düşünüyorsanız T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI Kalıcı Makyaj Sertifikası Ustalık Belgesi olamayan eğitimsiz kişilere kalıcı makyajınızı yaptırmayın. Yanlış bir kalıcı makyaj uygulamasını kimse yüzünde taşımak istemez.
Kalıcı Makyaj Uygulaması Ne Kadar Sürede Uygulanıyor?
Her bölgeye göre kalıcı makyaj uygulama işlemi değişmekle birlikte genel anlamda ortalama 1 saat sürmektedir.
ÖNEMLİ : Kalıcı Makyaj Uygulaması Sırasında ;Her seferinde yeni örtüler kullanılması,steril ve tek kullanımlık iğneler kullanılması ile herhangi bir hastalık bulaşma riski ortadan kalkar.Kesinlikle uygulamalar steril şartlarda ve bu işi bilen kişiler tarafından uygulanmalıdır.
Kalıcı Makyaj Uygulamasında Ağrı Duyuluyor mu?
Uygulama yapılacak bölgeye daha öncesinde sürülen lokal anestetik pomatlar(bölgeyi uyuşturan kremler) sayesinde kişi hiçbir ağrı yada acı duymamakta ve aynı gün sosyal hayata dönebilmektedir.Çok rahatlıkla gün içinde bu uygulamaları yaptırabilir ve kendinizi daha güzel ve daha dinamik görünebilirsiniz.Hem de hiç ağrı olmadan…
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS