
Çeşitli hastalıkları önceden tespit edebilen ve hatta duruma göre ilaç enjekte edebilen çok amaçlı çipler yapılıyor.
Günümüzde tıp, teknolojinin gelişmeleri ile doğru orantılı olarak yükselen bir bilim dalı. Canlıların sistemlerinde bulunan organizmalar, metalden ve kablolardan oluşmadığı, çok daha karmaşık bir yapıya sahip olduğu için tıp, teknolojiyle birlikte gelişmiş olsa da maalesef gelişimi kısıtlanmış bir bilim dalı.
Xerox PARC adındaki bir araştırma şirketi, doktorların muayene ve acil müdahale durumlarında kullanması için özel olarak tasarlanmış çipler üzerinde çalıştığını bildirdi. Bu çipler hastaların üzerine takıldıktan sonra doktorların istediği zaman, kullandığı bir takım program sayesinde hastaların nabız, tansiyon ve şeker gibi vücut değerlerine ulaşmalarını sağlayacak.
Bu ölçümlerin birinde sorun oluşturabilecek bir farklılık gören doktorlar, hastayla iletişime geçecek ve hastanın kötü bir olay yaşamaması için hastayı kontrol altında tutacak. Bu çipler, doktorların işini kolaylaştırdığı gibi hastaların da kötü bir durumla karşılaşma şansını düşürecek.
Çiplerin gerekli durumda insülin gibi gerekli maddeleri de enjekte etmesini sağlamaya çalışan Xerox PARC, çipleri kullanıma göre 3D yazıcılarla üretecek ve gerekli durumlarda çipler eczanelerden bile alınabilecek. Bu kadar özelliği küçük bir çipe yerleştirebilmek zor olsa da Xerox PARC hala teknoloji üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS