Hamilelikte düşük 20. gebelik haftasından önce gerçekleşen hamilelik kayıplarına denir. Çoğu düşük vakaları kimyasal gebelik nedeniyle olur. Kimyasal gebelikler bir gebelik gebe kaldıktan kısa bir süre sonra sonlandığında olur ve birçok kadın hamile olduklarının bile farkında olmayabilirler.
Hamilelikte düşük belirtileri nelerdir?
Düşük belirtileri genelde bebek hareketlerinde azalma, vajinal kanama, sırt ağrıları ve vajinadan mukus akıntısı şeklinde olur. Eğer bu belirtiler varsa hemen hekimle bağlantı kurulmalıdır.
Hamilelikte düşük nedenleri nelerdir?
Hormonal nedenler: Hamilelikte yaşanan düşük vakalarının hormonal nedenleri bulunmaktadır. Hormonal problemler genelde 10 gebelik haftasından önce gerçekleşen düşük vakalarında olur. En yaygın hormonal neden düşük progesteron düzeyidir. Düşük progesteron düzeyi sıklıkla ölü bir gebeliğin göstergesidir.
Eğer teşhis edilmemiş bir tiroid sorunu varsa düşük riski de artar. Tiroid sorunları kolaylıkla teşhis edilebilmekte ve tedavi edilebilmektedir.
Kromozomal nedenler: Kromozomal sorunlar erken düşük vakalarının neredeyse yarısını oluşturur. Bu bebeğin kromozomlarında bazı şeylerin yanlış gittiğini göstermektedir. Hekimler düşük sonrasında bir kromozomal sorun olup olmadığını test edebilir.
Rahim ve servikal nedenler: Rahmin şeklinden kaynaklanan bir sorun veya serviksin zayıflığından kaynaklanan bir durum olabilmektedir. Her iki durum da erken doğum sancısına neden olabilir. Rahim uygun bir şekilde genişlemeyebilir veya serviks zayıflığı erken doğumu tetikleyebilir.
Yaşam şekli: Yaşam şekli seçimleri anne karnındaki bebeği olumsuz etkileyerek düşüklere neden olabilir. Doğru ve sağlıklı beslenmemek, sigara, alkol, aşırı kafein tüketimi
Toksik maddelere fazla maruz kalmak, yasak madde kullanımı, alınan bazı ilaçlar düşüklere neden olabilir. Yaşam şekli seçimleri düşük ağırlıklı doğum, doğum kusurları ve hatta ölüme bile neden olabilir.
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS