Gebelik

Hamilelikte Bronzlaşma Güvenli Mi?

Hamilelikte Bronzlaşma Güvenli Mi?
Estetik Haber

Hamilelikte döneminde bir solaryum merkezinde veya güneş atında bronzlaşmanın birçok zararları olabilir. Hamilelikte bronşlaşma konusunda olası bazı sağlık risklerini dikkate almak ve bu konuda hekime danışarak fikrini almakta fayda vardır. Hamilelikte bronzlaşmanın olası riskleri şunlardır:

 

1. Hamilelik döneminde kadınlar artan metabolizmaları nedeniyle sıcağa karşı daha hassastır. Hamilelikte vücudun aşırı ısınması sıvı eksiliğine neden olabilir. Sıvı eksikliği hamilelikte risklidir.  Hamilelikte vücut sıcaklığının normal değerin üzerine çıkması bebekte spina bifida gibi doğum kusurlarının oluşmasına neden olabilir. Bu nedenle güneş altında veya bir solaryumda bronzlaşmak hamile kadınlar için risklidir.

 

2. Hamilelikte bronzlaşmak folik asit eksikliğine neden olabilir. Folik asit hamilelik döneminde çok önemli bir vitamindir. Bebekte spina bifida gibi doğum kusurlarını önlemeye yardımcı olur. Bronzlaşmak için ultraviyole ışınlarına maruz kalmak vücutta folik asit eksiliğine neden olabilir. Bu nedenle hamilelik döneminde bronzlaşmaya çalışmak risk doğurur. Dışarıda güneş altında uzun süre durmamak gerekir. Ayrıca güneşten koruyacak şekilde giyinmekte ve uygun bir güneş koruyucu krem kullanmakta fayda vardır. En az 30 faktör ve üzeri güneş kremleri tercih edilmelidir.

 

3. Hamilelikte bronzlaşmaya çalışmak hamilelikte cilt sorularından biri olan gebelik maskesi sorununu daha da alevlendirebilir. Ciltte daha fazla koyulaşma olabilir. Bu özellikle yüz ve alın bölgesinde daha belirgin olur.

 

4. Hamilelikte güneşsiz bronzlaşmanın zararlı olduğu veya güneşsiz bronzlaşmanın yapılabileceği yönünde farklı görüşler bulunmaktadır. Hamilelik döneminde güneşsiz bronzlaşma ürünlerine birçok kadın hassasiyet gösterebilir. Bu nedenle en güvenli davranış bebek doğana kadar güneşsiz bronzlaşma yönteminden de kaçınmaktır.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gebelik

Hamile Miyim? İşte Belirtiler!

Estetik HaberŞubat 23, 2016
Oku

Hamilelikte İçilen Sigara Torunları da Etkiliyor

Estetik HaberEkim 6, 2015
Oku

Hamilelik Yogası ve Faydaları

Estetik HaberEylül 8, 2015
Oku

Hamilelikte En Sık Yaşanan 10 Problem

Estetik HaberAğustos 28, 2015
Oku

Hamilelikte Varis ve Önlemleri

Estetik HaberAğustos 25, 2015
Oku

Folbiol Ve Gebelik

Estetik HaberAğustos 17, 2015
Oku

Hamilelikte Bu Problemlere Dikkat!

Estetik HaberAğustos 5, 2015
Oku

Yumurtlama Öncesi Akıntı

Estetik HaberTemmuz 27, 2015
Oku

Hamilelikte Hepatid-B’ye Dikkat !

Estetik HaberTemmuz 20, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan