Diş hekimi Arzu Yalnız Zogun, dişlerdeki şekil bozuklukları, çenedeki kapanış, konum ve simetri bozuklukları ile çürük, aşınmış ve renklenmiş dişlerin yüz görünümünü bozarak estetik sorunlar oluşturduğunu belirterek, bunu düzeltmek için çeşitli uygulamalar yapıldığını söyledi.
Dentaluna Ağız ve Diş Sağlığı diş hekimi Arzu Yalnız Zogun, dişte estetik sorunları gideren uygulamaların başında diş beyazlatma, kompozit dolgular, lamine kaplamalar, zirkonyum köprü ve kaplamaların geldiğini belirtti. Aynı zamanda gülüş tasarımının da yapıldığını ifade eden Zogun, sadece dişleri değil, yüzün genel görünümünü değiştirebildiklerini vurguladı. Beyazlatma işlemiyle dişlerin renginden memnun olmayan, çay, kahve, sigara ile bazı antibiyotiklerin neden olduğu renkleşmelerin düzeltildiğini belirten Zogun, bu tedavinin kaç seans süreceğine diş hekimi muayenesinde karar verildiğini söyledi. Zogun, “Genel olarak iki tip beyazlatma yöntemi mevcuttur, klinikte yapılan ve evde yapılan olarak adlandırılmaktadır. Klinikte yapılan beyazlatmalarda diş hekimi tarafından özel bir jel uygulanmaktadır. Evde yapılan beyazlatma işlemlerinde ise diş hekimi tarafından alınan özel ölçü üzerine verilen jel, hasta tarafından evde uygulanabilmektedir” dedi.
Lamine kaplama yönteminin beyazlatma işleminin yeterli olmadığı durumlarda uygulandığının altını çizen Zogun, bu işlemin çapraşık, ayrık diş, çatlak, büyük dolgulu ve kanal tedavileri yapılan dişler için de kullanıldığını vurguladı. Bu yöntemin dişlerin üzerine çok az aşındırma yapılarak uygulanan yaprak porselenli tedavi yöntemi olduğunu belirten Zogun, “Dişler fazla kesilmediğinden dolayı koruyucu ve zararsız bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde kısa süre içerisinde hasta mükemmel bir estetik görüntüye kavuşmuş olmaktadır” diye konuştu.
Dişlerdeki madde kayıplarında, diş eksikliklerinde ve implant üstlerinde kullanılan zirkonyum kaplamaların ışığı geçirme özelliklerinden dolayı doğal bir görüntü elde edilmesini sağladığını da anlatan Zogun, “Bu kaplamaların en önemli özelliklerinden biri de anti alerjik ve doku dostu olmasıdır” dedi.
Dişin kendi renginde olan dolgularla da diş estetiği sağlanabildiğini ifade eden Zogun, çürük ve madde kayıplarının giderilmesinde genel olarak kompozit kaplama yönteminin uygulandığını kaydetti. Zogun sözlerini şöyle sürdürdü:
“Güzel bir gülümseye sahip olabilmek için sadece dişlerin bembeyaz olması zaman zaman yeterli olmamaktadır. Gülündüğünde tüm dişlerin ortaya çıktığı ’Hollywood Smile’ adı verilen gülüş biçimi gibi bir gülüş estetiği elde etmek için gerekli tetkikler yapılarak, dişeti, diş ve dudak uyumu kontrol edilerek gülüş dizaynı yapılabilmektedir.”
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS