Estetik

Geçici Dolgu mu, Kalıcı Dolgu mu Yaptırmak Daha İyidir?

Geçici Dolgu mu, Kalıcı Dolgu mu Yaptırmak Daha İyidir?

Dudak dolgusu, güzelliğin vazgeçilmez ögelerinden olan dolgun dudaklara sahip olma imkanı sunan en fazla talep edilen ve en güvenilir plastik cerrahi prosedürlerinden birisidir. Biz de dudak dolgusu hakkında bilmemiz gerekenleri Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ozan Balık’a sorduk.

Dudak dolgusunu en çok kimler yaptırıyor?

Doğal olarak ince dudaklı olduğunu düşünen herkes yaptırabiliyor. Dolgun dudaklar herkesin bildiği gibi yüz güzelliğini etkileyen önemli bir unsurdur. Tarih boyunca dolgun dudak her zaman çekici bulunmuştur. Bunun için eski aktrislere bakmak bile yeterli. En sevilen, en güzel bulunan starların neredeyse hepsi dolgun dudaklara sahiptir. Hatta birçoğu dudak güzelliği ile ikon haline gelmiştir. Eskiden de, günümüzde de dolgun dudak her zaman hayal edilen ve istenilen bir özellik olmuştur.

Dudaklar yüz güzelliğini ve ifadesini çok mu etkiler?

Hem yüz güzelliği hem de yüz ifadesi üzerinde oldukça etkilidir. Dolgun dudaklar neşenin, gençliğin, mutluluğun ve sağlığın sembolü durumundadır. İnce dudaklar ise sinirin, stresin, mutsuzluğun… Dudak dolgusu yaptırmak için gelenlerin birçoğu mutsuz, yorgun ve hasta görünme şikayeti ile plastik cerrahiye başvuruyor. Güzel bir gülümsemenin ana unsurlarından birisidir çünkü güzel ve dolgun dudaklar…

Dudak dolgusu işlemi nasıl yapılır?

Dudak dolgusu hissedilmeyecek kadar ince iğneler ile hyalüronik asit enjekte edilerek gerçekleştirilen basit bir işlemdir. Cerrah vermek istediği şekle göre gereken noktalara dolgu malzemesini enjekte eder. Ortalama 10-15 dakika süren bu enjeksiyon işleminin hemen ardından sonuçlar görünür hale gelir. Yani dolgu işleminin sonuçları hemen görülebilir, beklemek gerekmez. Etkisi ise 4 ile 12 ay boyunca devam eder.

Geçici dolgu mu, kalıcı dolgu mu yaptırmak daha iyidir?

Günümüzde birçok cerrah geçici dolguyu tercih ediyor. Çünkü kalıcı dolgular doğal yaşlanma süreci devam ettiği için zaman içinde deforme olabiliyor. Kalıcı dolgularda zaman içinde düzeltilme riski ortaya çıkabiliyor. Oysaki geçici dolguyu hasta istediği sürece kullanabilir, bir sonrakinde şeklini ve boyutunu değiştirebilir, memnun kalmazsa bir daha yaptırmayabilir. Geçici dolgular geri dönüşü mümkün kıldığı için çok daha güvenilir malzemelerdir.

Sonrasında dikkat edilmesi gereken şeyler var mı?

Herhangi bir kesi, dikiş vs. olmadığı için iyileşme süreci olmayan sadece dikkat edilmesi gereken 24 saatlik bir süreci var. Güneşten korunmak, çok sıcak içecek tüketmemek, yüzü ve dolayısıyla dudakları çok gerecek hareketler yapmamak gibi… Öğle arası estetiği olarak bilinen uygulamalardandır. Dolgun dudaklar ile bir saat içinde işinize ya da gündelik hayatınıza geri dönebilirsiniz.

Pahalı bir işlem midir?

Diğer plastik cerrahi operasyonlarına göre güzelliğe olan etkisi büyük ama fiyatı en uygun işlemlerden birisidir. Kullanılan dolgu malzemesi ve kullanım miktarına göre ücret değişiklik gösterir. İşlemi gerçekleştirecek plastik cerrahın tecrübesi ve işlemin gerçekleştirileceği sağlık merkezinin kalitesi de fiyatta etkilidir. Alanında uzman kişiler tarafından steril bir sağlık kuruluşunda, kaliteli dolgu malzemesi ile gerçekleştirilen dudak dolgusu işlemi de bir o kadar güzel sonuç verir.

Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş
1979 yılında Ordu/Fatsa’da doğdu. 1989 yılında Antakya Vali Ürgen İlkokulu’nu bitirdi. 1996 yılında Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Estetik
Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş
@https://twitter.com/resataltug

1979 yılında Ordu/Fatsa’da doğdu. 1989 yılında Antakya Vali Ürgen İlkokulu’nu bitirdi. 1996 yılında Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

Estetik

masseter botoks

Yüz İnceltme Botoksu (Masseter Botoks) Hakkında Herşey Burada!

Dr. Özgür Esen ÇetinerKasım 5, 2019
Oku
ameliyatsız yanak inceltme

Ameliyatsız Yanak Nasıl İnceltilir?

Dr. Özgür Esen ÇetinerEkim 15, 2019
Oku
jawline dolgusu

Jawline ve Diğer Dolgu Uygulamaları Gün Geçtikçe Popülerleşiyor

Dr. Özgür Esen ÇetinerEylül 27, 2019
Oku
h100 asisi

Daha Genç Bir Cilt İçin H100 Aşısı!

Dr. Mehmet AkgünTemmuz 29, 2019
Oku
meme implantı

Kadınlar da Göğüs Şekil Bozukluklarına Dikkat!

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşTemmuz 29, 2019
Oku
burun estetiği

Burun Estetiğinde Sizi Doğru Sonuca Götüren Saklı Kurallar

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMayıs 25, 2019
Oku
akıllı dolgu

Kolajen Üretiminde “Akıllı Dolgu”

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 18, 2019
Oku
genital estetik

Vajen Daraltma (Genital Estetik)

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMart 6, 2017
Oku
selülit tedavisi

Selülit Cerrahisinde VASER-Smooth Etkisi

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşŞubat 7, 2017
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan