Gamze Estetiği‘nin nasıl yapıldığını anlatmadan önce gamzenin ne olduğunu ama ondan da önce vücudumuzdaki kas hareketlerinden söz edeceğim. Böylelikle gamze estetiği ile ne bulup ne bulamayacağınızı anlayabileceksiniz.
Vücudumuzdaki tüm kaslar için bir origo yani sabit nokta bir de insersiyo yani hedef uç vardır. Örneğin pazu kasımızın origosu omuzdadır, insersiyosu ön kol kemiklerindedir. Bu nedenle pazu kasımızı kastığımızda kolumuz kalkar. Yüzümüzde de bir çok kas vardır ve bunların çoğunluğunda origo kemikte olsada mimik kasları dudak kenarımıza 1-1,5 cm komşulukta modiolus denilen ve kemik olmayan yumuşak bir odağa tutunur. O nedenle dudaklarınızı büzdüğünüzde dudak kenarlarında sertleşen bir nokta olarak algılarsınız.
İşte bu modeolus noktası üzerindeki deri bazı kişilerde incedir ve zemine yapışıktır. Bu nedenle gamze adı verilen sempatik çukurcuk oluşur. Oriental toplumlarda daha büyük ilgi gören gamze batı toplumlarında da masumiyetle ilişkilendiriliyor.
Gamze estetiği nasıl oluşturuluyor peki?
Neden ve nasıl oluştuğunu bildiğimiz bu yapıyı taklit etmeye çalışıyoruz sadece. Lokal anestezi altında ağız içerisine küçük bir kesi yapılarak buradan yanak derinizi içe çekecek bir dikiş atılıyor. Bu dikişin özellikle modeolusdan geçmesi sağlanır ki gülümseme ile gamze derinliği değişsin. Uygulamalarda gülümsemezken de gamze fark edilmektedir, gülümseme ile derinleşir. Tam gamze hedeflenen bölgenin altından doku çıkarıldığı bir yöntem de vardır ama bunu tercih etmiyoruz. Şöyleki uyguladığımız metodda kişi eğer sıkılır ve vazgeçmek ister ise geri dönüş daha kolayca sağlanmaktadır. Diğer yöntemde geri dönüş için gamze altını yağ dolgusu ile doldurmak gerekir. Ve kas dokusuna zarar verme olasılığı doku eksiltme yönteminde daha fazladır.
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS