Folbiol, içerdiği folik asit bakımından hamilelik dönemindeki kadınlara önerilir. B grubu vitaminlerinden olan folik asidi normal besin kaynaklarıyla almak mümkün olsa da, hamilelik döneminde mutlaka ilaçla birlikte alınması gerekmektedir. Fındık, yeşil sebzeler, mercimek, ıspanak ve yumurta da bol miktarda folik asit vardır.
Folik asitin gebelik döneminde az alınması, bebekte anormalliklerin oluşmasına sebep olur. Bundan dolayı gebelik döneminde uzmanlar tarafından folik asit içeren ilaçlar tavsiye edilir. İçerdiği folik asit ve kullanım oranının fazla olmasından dolayı en bilindik ilaç folbiol’dür.
Hamilelik Döneminde Neden Folik Asit Kullanılır?
Folik asit vitamini kullanmayan kişilerin bebeklerinde anormalliklerin oluşma ihtimali, ilacı kullanan kişilere göre daha fazladır. Bu yüzden her hamile kadına doktor tarafından folik asit içeren ilaç(folbiol) verilir.
Folbiol İlacı Ne Zaman Kullanılmalıdır?
Folik asit vitamininden en iyi performansı alabilmek için gebelikten önceki 2-3 aylık bir süreçte alınması gerekmektedir. Hamilelikle beraber ya da hamilelik bekleyen kadınların bir an önce folbiol almaya başlamaları, bebek sağlığı açısından olumlu olacaktır.
Folbiol Ne Zamana Kadar Kullanılır?
Folbiol ilacının kullanma süresi, normal şartlarda hamileliğin ilk 3 ayıdır. Ancak bu durum kimi zaman değişkenlik gösterebilmektedir. Daha doğru bir kullanım süresi için doktora danışmakta fayda vardır.
Folik asit sayesinde bebekteki nöral tüp defekti anormalliklerinin görülme ihtimali düşüktür. Bu yüzden folbiol ilacının tüketimine dikkat edilmelidir. Risk altında bulunan kadınlara, daha yüksek miktarda folbiol verilir. Gerekli kullanım şartları ve ilaç dozajı açısından mutlaka doktora başvurulmalı ve doktor kontrolü dışında folbiol kullanılmamalıdır.
Facebook
Twitter
Pinterest
Instagram
Google+
YouTube
RSS