Sağlık

Diş Ağrısını Hafifletmek İçin Çözümler

Diş Ağrısını Hafifletmek İçin Çözümler
Estetik Haber

Dişiniz ağrıyorsa evinizde bunun için uygulayabileceğiniz birçok ağrı giderici çözüm yolu mevcut. Aşağıdaki doğal yöntemler diş ağrısını hafifletmeye veya gidermeye yardımcı olan yöntemlerdir.

 

1. Nasıl ki vücudunuzdaki bir şişlik ve morluklarda buz uygulayarak çözüm buluyorsunuz; aynı yöntemi dişiniz ağrıdığı zaman da uygulayabilirsiniz. Buz ağrıyı uyuşturur. Siz de en azından diş hekimine gidene kadar geçici bir rahatlama sağlarsınız. Buzu bir beze sarın ve ağrıyan kısmınızda yüzünüze dıştan uygulayın. Bu şekilde 15 – 20 dk kadar yüzünüze buzu uygulayın. İhtiyacınız olduğunda tekrarlayın. Bu diş ağrınızda geçici de olsa rahatlama sağlayacaktır.

 

2. Eğer buz uygulaması diş ağrınızı kesmezse bir çay poşeti deneyin. Çay poşetini ağrının olduğu yerde diş ve diş etinize doğrudan uygulayın. Poşeti yırtmamaya çalışın. Bu sıcak çay poşeti uygulaması diş ağrınızı hafifletmeye yardımcı olacaktır.

 

3. Karanfil diş ağrısını geçirmek için iyi bir yöntemdir. Öğütülmüş karanfili veya karanfil yağını ağrıyan dişinize ve diş etinize direkt uygulayın. Bu diş ağrınızı hafifletmeye yardımcı olacaktır. Sonra ağzınızı suyla çalkalayın.

 

4. Eğer karanfil yöntemi ilginizi çekmediyse karbonat ve su karışımını deneyin. Veya isterseniz bunun yerine su ve tuz karışımını da deneyebilirsiniz. Her iki karışım da diş ağrılarını hafifletmede kullanılan yöntemlerdir.

 

5. Bazen diş ağrınız baş ağrısı veya boyun ağrısı gibi diğer belirtilerle bağlantılı olabilir. Eğer yukarıdaki yöntemler işe yaramazsa şakaklarınıza ve çenenize masaj yapın. Bu şekilde rahatlamanız diş ağrınıza da iyi gelebilir.

 

6. Diş ağrılarının genelde bir diş çürüğünden kaynaklandığını unutmayın. Mutlaka bir diş hekimine görünün. Yukarıdaki yöntemler sadece geçici olarak diş ağrınızda hafifleme sağlar veya geçici olarak diş ağrınızı dindirebilir. Bu yöntemler asla dişlerinizdeki olası bir çürümeyi önlemez veya tedavi etmez.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

yutulabilir mide balonu

Dr. Hasan Altun Yutulabilir Mide Balonu Hakkında Detaylı Bilgiler Veriyor

Prof. Dr. Hasan AltunOcak 26, 2023
Oku
rektal tuşe

Rektal Tuşe (Makat Muayenesi)

Op.Dr. Ruhi GüngörAralık 15, 2019
Oku
tüp mide ameliyatı

Tüp Mide Ameliyatına Kimler Uygundur?

Prof. Dr. Hasan AltunMayıs 18, 2019
Oku
diş teli tedavisi

Diş Teli Tedavisi

Estetik HaberKasım 3, 2016
Oku
migren

Migren Hastalığı Neden Oluşur?

Estetik HaberEkim 29, 2016
Oku
dis-estetigi

Diş Estetiği ve Çene Bozuklukları Tedavisi

Estetik HaberEkim 26, 2016
Oku
dis-eti-kanamasi

Diş Eti Kanaması Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir?

Estetik HaberEkim 18, 2016
Oku
Vajina-kokusu

Vajina Kokusu Nasıl Giderilir?

Estetik HaberEylül 21, 2016
Oku
hollywood-smile

Güzel Bir Gülümseye Sahip Olabilmek için Hollywood Smile

Estetik HaberTemmuz 25, 2016
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan