Sağlık Rehberi

Çağımızın Yeni Hastalığı: Hikikomori

Çağımızın Yeni Hastalığı: Hikikomori
Estetik Haber

Dünya yeni bir hastalığın pençesinde. Özellikle Japonya’da kendini gösteren Hikikomori (eve kapanma, kendini toplumdan izole etme) hastalığı milyonlarca insanı etkisi altına aldı. Uzmanlar, aileleri bu hastalığın ciddiyetinde olmaları konusunda uyararak hastaların psikolojik destek almasını istedi.

 

Japonya’da 1 milyon genç, Hikikomori denen bir hastalığın pençesinde. Bu hastalık insanların kendisini toplumdan izole edip, bazen yıllarca odalarına kapanması şeklinde kendini gösteriyor. Bu rahatsızlığın uzmanlarından Dr. Takahiro Kato da gençken bu rahatsızlıktan muzdarip olduğunu söyledi. Kato “Gelecek nesillerin de bundan etkilenmemesi için elimden geleni yapacağım” diyor. Kyushu Üniversitesi’nde bir grup uzmanla Hikikomori üzerinde çalışan Dr. Kato bazı vakalarda 30 sene kendini soyutlayan 50’li yaşlardaki insanlarla karşılaştığını açıkladı.Hikikomori etkisi altındaki insanlar arkadaşları ve hatta aileleriyle bile iletişim kurmayı reddediyor. Genellikle zeki ve başarılı olabilecek bu insanlar Japonya’nın ekonomisini de kötü yönde etkiliyor. Dr. Kato “Nüfusun yüzde biri gibi bir oranın Hikikomori etkisi altında olduğunu ve bu insanların çok iyi okullardan mezun olduğunu görünce çok üzülüyorum” diyerek durumun vahametini gözler önüne seriyor.

Zamanını internette harcıyor

Hikikomoriden muzdarip olan 18 yaşındaki Yuto Onishi, 3 senedir odasından çıkmadığını, günlerini internette gezerek, manga okuyarak ve kimseyle konuşmadan geçirdiğini söyledi. Dr. Kato rahatsızlığın fakir ailelerde değil de orta sınıf ailelerde görüldüğünü söyledi. Orta sınıfa mensup üniversiteden mezun olan gençlerin ailelerinin desteğiyle hikikomori olduğunu belirtiyor. Kato psikolojik bir tedavinin şart olduğunu söyledi.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık Rehberi

rektal tuşe

Rektal Tuşe (Makat Muayenesi)

Op.Dr. Ruhi GüngörAralık 15, 2019
Oku
agiz-kokusu

Ağız Kokusu Nasıl Önlenir?

Estetik HaberMayıs 13, 2016
Oku
goz-kurulugu

Göz Kuruluğundan Kurtulmanın Yolları!

Estetik HaberŞubat 2, 2016
Oku
domuz-gribi

Domuz Gribinden Nasıl Korunmalı?

Estetik HaberOcak 11, 2016
Oku
gaz-sancisi

Gaz Sancısı ve Karın Şişkinliğine Çözüm Burada!

Estetik HaberAralık 25, 2015
Oku
çinko

Çinko Hangi Gıdalarla Bulunuyor?

Estetik HaberAralık 15, 2015
Oku
idrar

Normal İdrar Rengi Nasıl Olmalı?

Estetik HaberKasım 26, 2015
Oku
adet

Adet Kanamasının Şiddetli Olup Olmadığı Nasıl Anlaşılır?

Estetik HaberEkim 23, 2015
Oku

Uzun Süreli Öksürüğe Dikkat!

Estetik HaberEkim 15, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan