Bitkiler

Varisler İçin Doğal Çözümler

Varisler İçin Doğal Çözümler
Estetik Haber

Varisler kadınlarda erkeklerden daha fazla görünen bir sorundur. Özellikle hamilelik dönemi, ayakta çok durma veya çok oturma gibi nedenler varis oluşumu riskini artırmaktadır. Yetişkin nüfusun yarsını etkileyebilen bir sorundur.

Varisleriniz için doğal çözümleri uygulayarak çözüm bulabilirsiniz. Aşağıda varis tedavisine yönelik bazı doğal çözüm yolları belirtilmiştir.

1. Eğer varisli bacaklara sahipseniz düzenli olarak egzersiz yapmayı ihmal etmeyin. Örneğin her gün 30 dk süreyle hareketli bir yürüyüş iyi gelir. Yürümek varisli damar oluşumunu engelleyeceği gibi, bacaklardaki varislerin de azalmasına yardımcı olur.

2. Üzüm çekirdeği özünü deneyin. Üzüm çekirdeği özü varisleri küçültmeye ve ortadan kaldırmaya yardımcı olur. Bunu tablet şeklinde günde 3 defa 150 – 300 mg arasında alabilirsiniz.

3. E vitamini de bacaklarınızdaki kan dolaşımını iyileştirerek varislerin azalmasına yardımcı olur. Günlük E vitamini alımı 400 IU olmalıdır.

4. Bromelain damarlardaki iltihaplanmayı azaltabilir ve kan toplanmasını engelleyebilir. Günde 3 defa 500 mg Bromelain faydalı olur.

5. Günlük olarak 2 defa Gotu Kola desteği alın. Gotu Kola damar duvarını kuvvetlendirerek kan akımını geliştirir. Böylelikle varis oluşumunu engellemeye ve tedavi etmeye yardımcı olur.

6. 400 mg balık yağı ve 1000 mg akşam çuhaçiçeği yağı alın. Yağ asitleri damarlardaki iltihaplanmayı azaltmaya yardımcı olur.

7. Karahindiba kökünü deneyin. Günde 3 defa 300 mg karahindiba kökü kabızlık sorununa iyi gelir. Kabızlık sorunu ise varis oluşumuna yol açabilen veya mevcut varisleri daha da şiddetlendirebilen bir etkendir.

8. Hamilelik döneminde sol tarafınıza uyumanız hem sizin hem de bebeğinizin sağlığı açısından daha uygundur. Eğer sizde varis oluşumu da varsa sol tarafınıza yatmanız varisleriniz için de uygundur.

9. Çok uzun süreyle ayakta kalmamaya veya oturmamaya dikkat edin.

10. Bacak bacak üstüne atarak oturmayın.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkiler

Bitkiler

chia

Chia Tohumu’nun Faydalarını Biliyor musunuz?

Estetik HaberŞubat 14, 2016
Oku
karnıbahar

Karnabaharın Her Derde Deva Olduğunu Biliyor muydunuz?

Estetik HaberKasım 12, 2015
Oku

Ceviz Yaprağının Faydaları

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kuru Cilt İçin Tonik

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Ağız Felcine Hangi Bitki İyi Gelir

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Bel Ağrısı için Şifalı Bitkiler

Estetik HaberEylül 18, 2015
Oku

Mürdüm Eriğinin İnanılmaz Faydaları

Estetik HaberEylül 10, 2015
Oku

Yabani Enginar Faydaları

Estetik HaberEylül 8, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan