Bitkiler

Karnabaharın Her Derde Deva Olduğunu Biliyor muydunuz?

Karnabaharın Her Derde Deva Olduğunu Biliyor muydunuz?
Estetik Haber

Mutfakların vazgeçilmez kış sebzesi olan karnabaharın hemen hemen her derde deva olduğunu biliyor muydunuz?

Karnabaharı kullanırken çevresindeki 4-5 adet yaprağı da beraberinde pişirmenizde büyük fayda vardır. Yapraklarında bol miktarda kansere karşı önleyici olarak görülen beş tane koruyucu etkin madde mevcut.Karnabaharın yaprakları bununla da kalmayıp tam yedi tane katarakt önleyici etkin madde içermektedir.

Soğanda ve muzda da katarakt önleyici 6’şar adet etkin madde mevcut. Biberiyede bulunan hispiduloside maddesi de kataraktı önleyici önemli aktif bir maddedir. Ayrıca karnabaharın yapraklarında bilinen dokuz tane tansiyon düşürücü aktif madde bulunmaktadır.

Suyunu atmayın

Karnabaharın diğer bir güçlü özelliği de 21 tane antioksidan madde içermesidir. Mutfakta, genel olarak karnabaharın hep karın bölgesi kullanılır ve yaprakları atılır. Halbuki kansere karşı koruyucu ve de antioksidan maddeler özellikle yapraklarında yoğunlaşmıştır.

Bu nedenle karnabaharı kür olarak uygulamaya karar verdiğiniz taktirde bir miktar yapraklarını da kullanmalısınız. Haşladığınız karnabaharın suyunu atmayınız. Çok az su kullanarak hafif ateşte haşlarsanız (en fazla beş dakika), suyunu da servis yapabilir ya da içebilirsiniz. Yapraklarını yemek zorunda değilsiniz, çünkü hemen hemen gerekli tüm etkin maddeler haşlama esnasında fazlasıyla suyuna geçmektedir.

Karnabahar enfeksiyonlara karşı etkin ve antibakteriyel özellikte birçok aktif madde içermektedir.

kar

Özellikle kronikleşmiş idrar yolları enfeksiyonlarında bilinen en etkili sebzedir. Kronik idrar yolları enfeksiyonlarına karşı destekleyici karnabahar kürünün nasıl kullanılacağına dair uygulama şekli günün küründe verilmiştir.

Kronik idrar yolları enfeksiyonuna karşı karnabahar kürü uygulanırken, bir miktar C-vitamini takviyesi yapmakta fayda vardır. Zaman zaman uygulanacak olan karnabahar kürü, özellikle kronik idrar yolları enfeksiyonu şikâyeti olanlar için mükemmel bir önleyici çözüm getirebilmektedir.

Koruyucu özelliği var

Karnabaharda çok az miktarda bulunan ferulik asit çok yönlü etkin bir maddedir. Bunlardan en önemlileri antibakteriyel (bakteri yok edici), kansere karşı koruyucu ve antialerjik ve de antiviral olmasıdır. Bu etkin madde çok az miktarda bulunmasına rağmen, karnabahardaki diğer bazı aktif maddeler ferulik asitin bu işlevini oldukça güçlü kılmaktadır.

Ağır metalleri kimyasal olarak kendisine bağlayarak vücudumuzdan uzaklaştırır. İçerdiği çok fonksiyonlu quercitrin maddesinden dolayı da karaciğer metabolizmasında oluşan toksinlerin vücudumuzdan kolayca atılmasını sağlar.

Karnabaharın içerdiği thiamin, Alzheimer hastalığına karşı koruyucu özelliği olan bir maddedir. Thiamin’nin, aynı zamanda migrene karşı özelliği de vardır.

Mide ülseri şikâyetinde

Karnabaharın içerdiği threonine ve quercitrin ülsere karşı etkin bir madde olması nedeniyle özellikle
bu konuda problemi olanların rahatlıkla tüketebileceği bir sebzedir. Mide ülseri şikâyeti olanların karnabahar kürünü uygulamalarını hararetle tavsiye ederiz.

Bu kürü uygularken tuz kullanmayınız ve kullanacağınız yağ, bitkisel sıvı yağ olmalıdır. Kullanılacak yağ için bir ölçü vermek gerekirse, porsiyon başına bir tatlı kaşığını geçmemelidir. Her şeye rağmen sıvı yağı ne kadar az kullanırsanız o kadar iyidir.

Kronik idrar yolları enfeksiyonlarına karşı

250- 300 gram karnabahar yaklaşık 750 ml kaynamakta olan suya ilave edilir. Ağzı kapalı olarak 5-6 dakika hafif ateşte haşlanır. Haşlanmış karnabaharın suyunun yarısı sabah, diğer yarısı da akşam
(aç veya tok farketmez) içilir. Her gün taze olarak hazırlanır. Küre 7 gün devam edilir ve 3 gün ara verilir. 3 gün aradan sonra tekrar 7 gün uygulanır ve tekrar 3 gün ara verilir.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkiler

chia

Chia Tohumu’nun Faydalarını Biliyor musunuz?

Estetik HaberŞubat 14, 2016
Oku

Ceviz Yaprağının Faydaları

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kuru Cilt İçin Tonik

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Ağız Felcine Hangi Bitki İyi Gelir

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Bel Ağrısı için Şifalı Bitkiler

Estetik HaberEylül 18, 2015
Oku

Mürdüm Eriğinin İnanılmaz Faydaları

Estetik HaberEylül 10, 2015
Oku

Yabani Enginar Faydaları

Estetik HaberEylül 8, 2015
Oku

Limonlu Maydanoz Çayı ve Faydaları

Estetik HaberEylül 2, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan