Bitkiler

Kan Temizleyici Bitkiler

Kan Temizleyici Bitkiler
Estetik Haber

Kan temizleyici bitkiler aslında doğada mevcut fakat bunları bilinçli kullanmak ve hangi bitkileri kullanacağını bilmek önemlidir.

Vücudumuzda bulunan zararlı toksinlerin vücudumuzdan atılması için vücut sisteminde bulunan bazı oraganların iyi bir şekilde çalışması gerekir.Bunların başında Karaciğer olmak üzere safra kesesi ve böbrekler gelmektedir.Bu organların stabil bir şekilde çalışmasını sağlayacak bazı bitkiler vardır işte bu yazımızda sizlere 15 tane şifalı bitkiden bahsedeceğiz.

 

  • Sarımsak;

Çiğ şekilde tüketilen sarımsak içerisinde bulunan sülfür maddesi sayesinde vücudumuzda bulunan zararlı toksinlerin dışarıya atılmasında yardımcı olur.Sarımsak karaciğer ve toksinleri temizlemekle görevli enzimlerin üretilmesi için uyarır.Ayrıca sarımsak bağırsaklarımızda oluşacak olan kötü bakteriler, parazitler ve virüslerden korur ve temizler.

 

  • Hindiba Bitkisi ;

Sindirim yolunda bulunan toksinlerden arındırmak ve serbest radikalleri temizlemek için antioksidan ve yanısıra bitki kimyasallarıyla donatılmıştır.Hindibia bitkisinin yaprakları vehindibia kökü çayı karaciğer ve pankreası uyarmada yardımcı olarak zararlı toksinlerin kandan temizlenmesine yardımcı olur.Çok uzun süredir hindibia karaciğer hastalıklarını tedavi yöntemi olarak kullanılmaktadır.

 

  • Elma ;

Çok kolaylıkla her yerde bulabileceğiniz bu meyve vitamin,mineral,fiber ve bitki gibi kimyasallarla donatılmıştır.Elmanın içerisinde bulunan bir bileşik safra üretimini uyarma suretiyle karaciğere yardımcı olarak zararlı toksinlerin dışarı atılmasında yardımcı rol oynar.Ayrıca elma petkin maddesi içerir.Kan ve bağırsak temizliğinde petkin kolestrol ve ağır metallere bağlanarak yardımcı olur.

 

  • Pancar ;

Pancarın içerisinde bulunan antitoksidanlar ve bileşiklerle vücudumuzda bulunan bazı serbest radikallere karşı korur.Karaciğerin ve kanın vücutta bulunan bazı fazla toksinlerin dışa atılmasında harika bir rol oynar.

 

  • Maydanoz ;

Yine hemen hemen tüm marketlerde,pazarlarda rahatlıkca bulabileceğiniz maydanoz  diüretik olarak böbreğin daha stabil çalışmasında yardımcı olur.Ayrıca vücuttaki zararlı toksinlerin dışarıya atılmasındada yardımcıdır.

 

  • Havuç ;

Havuç‘ta çok rahat semt pazarlarında ve marketlerde bulabileceğiniz bir üründür.Her ne kadar her eve girmesede karaciğeri temizleyen bir protein olan glutationi bol miktarda içermektedir.Bunların yanısıra havuç A, B6, C, ve K vitaminleri,potasyum gibi bir çok içerdiği proteinle yine karaciğeri temizleyici rolü vardır.Çiğ tüketilmesi daha faydalıdır,pişirmek suretiyle tüketilen havuç‘un içerisinde bulunan glutation bir çoğunun yokolmasına neden olacağından etkiside azalır.

 

  • Yeşil Yapraklı Sebzeler ;

ıspanak,lahana,brokoli ve kıvırcık tarzı sebzeler antitoksidanlar içerdiğinden dolayı bütün vücudu toksinlerden arındırırlar.Diyet yapanlar için yeşil yapraklı bu sebzeler vücut sağlığınızı korumada müthiş yardımcıdır.Ayrıca sindirim yollarını temizleyici etkisi mevcuttur.içerisinde fiber dokular,vitaminler,mineraller ile donatılmıştır.

 

  • Limon ;

Çok kolay bir şekilde bulabileceğiniz ve hemen hemen herkesin evinde , mutfağında vede sofrasında bulunan limon Antioksiadan içerikli olduğundan dolayı karaciğeri uyarır ve zararlı toksinlerin dışarı atılmasında yardımcı olur.Limon vasıtasıyla toksinler suda çözülebilen bir hale gelerek idrarla birlikte kolayca dışarı atılır.Yine kanı temizlemede glutation maddesinin üretiminde kullanılan C vitaminini bolca içerir.

 

  • Keten Tohumu ;

Kan şekerinin düşmesinde yardımcı olan omega-3yağ asitleri içerisinde mevcuttur.Tabi bundan daha önemlisi bol miktarda lif içerimesinden dolayı toksinlere bağlanarak vücuttan dışarı atılmasını sağlar.

 

  • Zerdeçal ;

Baharatların en önemlisi zerdeçal,hind tıbbında uzun sürelerdir karaciğer ve sindirim hastalıklarına karşı kullanılmaktadır.içerisindeki kurkumin maddesi vücutta detoks işlevini hızlandırır.

 

  • Reyhan ;

Reyhan karaciğer ve böbreğe faydalı bir bitkidir.En çok Sindirim sorunlarında ve enfeksiyonlarda kullanılır.Diüterik özelliği vardır bu sayede zararlı toksinlerin idrar yoluyla dışarı atılmasını sağlar.

 

  • Yaban Mersini ;

Şifalı bitkilerden en önemlilerinden birisi muhakkak yaban mersinidir.içerisinde barındırığı antitoksidanlar sayesinde iltihap önlemede etkilidir.Kan içerisinde bulunan zararlı toksinlerden ve serbest radikalerden temizler.

 

  • Avokado ;

Avokado genel anlamda sağlık açısından faydalıdır.Kolestrol ve kan basıncını düşürmede yardımcıdır.Ayrıca glutation maddesini bolca içermesinden dolayı kansorejenleri temizler ve karaciğeri toksinlerden arındırır.

 

  • Kişniş ;

Yediğimiz besinlerden ve hava yoluyla bulaşıp kana karışan cıva ve farklı ağır ağır metallerin vücudumuzdan atılmasında yardımcıdır.

 

  • Su ;

Son olarak hayat kaynağı olan suyu zararlı toksinleri atmak için mutlaka bolca tüketin ve uyumayıda unutmayın.

 

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkiler

Bitkiler

chia

Chia Tohumu’nun Faydalarını Biliyor musunuz?

Estetik HaberŞubat 14, 2016
Oku
karnıbahar

Karnabaharın Her Derde Deva Olduğunu Biliyor muydunuz?

Estetik HaberKasım 12, 2015
Oku

Ceviz Yaprağının Faydaları

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kuru Cilt İçin Tonik

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Ağız Felcine Hangi Bitki İyi Gelir

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Bel Ağrısı için Şifalı Bitkiler

Estetik HaberEylül 18, 2015
Oku

Mürdüm Eriğinin İnanılmaz Faydaları

Estetik HaberEylül 10, 2015
Oku

Yabani Enginar Faydaları

Estetik HaberEylül 8, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan