Yaşam

İstanbul’un En İyi Meyhaneleri Burada!

İstanbul’un En İyi Meyhaneleri Burada!
Estetik Haber

Dostlarla güzel bir muhabbetin tadı en iyi nerede çıkar? Tabii ki meyhanede! Sizi mırıldanmaya teşvik eden bir müzik, önünüzde çeşit çeşit mezeler… Muhabbetinizin konusu ister ‘Biri vardı, 5 yıl sevdim, yüzüme bile bakmadı’ olsun, ister ‘Bu güneş niye hep doğudan doğuyor, batıdan batıyor?’ gibi yarı-felsefi konular olsun, yanınızda sohbet edecek dostlar varsa, meyhane keyfiniz tamam demektir. Her ne kadar bu klasik giderek değişse de ve artık büyükşehirlerde “modern” meyhaneler açılıyor olsa da meyhane kültürümüz hala yaşıyor.Yenileri ve eskimeyen klasikleri ile İstanbul’un en iyi meyhanelerini sizin için seçtik.

Latife Hanım Meyhanesi

Latife-Hanım-Meyhanesi

Latife Hanım Meyhanesi

Beyoğlu: Şehir yaşamının stresinden biraz olsun uzaklaşmak ve nezih bir ortamda dostlarınızla güzel vakit geçirmek istiyorsanız, Latife Hanım Meyhanesi’ne davetlisiniz! Beyoğlu’nun İstiklal Caddesi tarafında yer alan Latife Hanım Meyhanesi’ne girdiğinizde ilk dikkatinizi çeken, erken Cumhuriyet dönemine ait dekorasyonu ve yine o döneme ait birbirinden güzel İstanbul ve Cumhuriyet kadınları fotoğrafları olacak! Nostaljik dekorasyonuna, plaktan yükselen Türk Sanat Müziği parçalarının eşlik ettiği Latife Hanım Meyhanesi, kapısından girdiğiniz andan itibaren sizleri eski zamanlara götürüyor. Latife Hanım Meyhanesi, dekorasyon seçimi kadar doğal malzemelerden oluşan yöresel tatlarıyla da sizleri büyüleyecek. Ağırlıklı olarak geleneksel Türk ve Kıbrıs mutfağının eşsiz lezzetlerinden oluşan menüde, Topik gibi Türk mutfağında olmayan lezzetleri de bulabilirsiniz. Ayrıca, Kıbrıs’a özel şeftali kebabını sadece burada deneyimleyebilirsiniz. Giriş katındaki bahçesi, asma katındaki ferah atmosferi ve üst katındaki salonu ile Latife Hanım Meyhanesi, hatıralarınızda yer etmek için sizleri bekliyor.

Zarifi

zarifi-meyhanesi

Zarifi Meyhane

Zarifi, Beyoğlu: 19. yüzyıl Osmanlı İstanbul’unda en bilinen ailelerden biriydi Zarifiler… Osmanlı Bankası’nın kurucu listesinin yarısında onların soyadı vardı. Bugün ise Zarifiler’den İstanbul’da ya da Türkiye sınırları içinde yaşayan kimse kalmadı ve Zarifi’lerin Beyoğlu’nda yoksul Rumlara vakfettiği tarihi binada, 2000 yılında yılında açıldı Zarifi Restaurant. Açıldığı günden itibaren, İstanbul’un en çok tercih edilen mekânları arasında hızla yükseldi. Zarifi, Sıraselviler’de 600 metrekarelik bir alanda ve 4 metre tavan yüksekliğinde, tarihi özellikleri içinde barındıran bir Pera binasında faaliyet gösteriyor. Modern meyhane konseptini, eğlencesiyle bütünleştiren mekan, bugün İstanbul’un etnik mutfak alanındaki otoritelerinden kabul edilmektedir. Menüsünde Türk yemeklerinin yanı sıra Rum, Ermeni,Arap ve Musevi yemeklerinden örnekler göreceksiniz. Zarifi’yi bir Beyoğlu-Pera mekanı yapan diğer önemli özelliği de Eski İstanbul şarkılarından sefarad müziğine, Yunan müziğinden her türlü etnik müziğe kadar geniş bir yelpazeye sahip olan müzik konseptidir. Gecenin ilerleyen saatlerinde DJ’ lerin performansıyla ritim kazanan müzik geceyi masalarda dans edilen modern, büyülü bir doğu eğlencesine dönüştürür. Şef İbrahim Çelik’ in hazırladığı yenilenen menüde; Taze Kuşkonmaza Sarılı Somon, Taze Kekik Aromalı Ahtapot Bacağı, Sarımsaklı Kuzu Budu Filetosu gibi lezzetlerin yanı sıra, Zarifi klasikleri Pırasa Köftesi, Kalamar Dolma ve Topik de yer alıyor. Sadece bu özel tatları ile değil; zengin şarap kavıyla da gurme damaklar için de ilgi çekici olmayı başarıyor.

O Maestros

O-Maetros-Meyhanesi

O Maetros Rum Meyhanesi

O Maestros, Arnavutköy: Boğaz manzarası eşliğinde muhteşem Rum lezzetlerini tadabileceğiniz, İstanbul un hakiki Rum Meyhanelerinden O Maestros. Roma İmparatorluğu’ndan Osmanlı’ya, Yunanistan’dan Türkiye’ye kadar uzanan meyhane kültürünü Arnavutköy’e taşıyor. Lezzetli sofra keyifleri ile Ege mutfağının da bir parçası olan dostluk ve sohbetin, lezzet ve keyifle harmanlandığı bir rahatlama ortamını konuklarıyla buluşturuyor. O Maestros, meze konusunda da gerçek bir uzman Rum meyhanesi. Beyaz tarama, Maria’nın Rus salatası, yengeç bacağı salatası, Torik lakerda, füme uskumru, yılan balığı ve deniz pastırması ile başlıyor ikram. Masalara gelen tüm tatlar mekanın spesiyallerinden ve orijinal Rum mezelerinden oluşuyor. Kalamar tava, ızgara ve dolma, Horiatiki, Sahanaki, ahtapot ızgara, midye pilavı, patlıcan ezmesi ve Chios fava ile sürüyor sofra keyfi. Mekanın keyifli anları yemekten sonra da devam ediyor. Yunan müziği, konukları kimi zaman oldukları yerde kimi zaman restoranın içinde hareketlendiriyor, keyiflendiriyor.

Ziyade Fasıl

ziyade-fasıl-suadiye

Ziyade Fasıl

Ziyade Fasil, Suadiye: İstanbul’da haftanın her günü eğlenceye doyuran sayılı mekanlarından Ziyade Fasıl, sizi eğlencenin en haline davet ediyor. Harika mezeler, fırıl fırıl dönen çalışanlar ve hakikaten eğlendiren bir müzisyen topluluğu var burada. Ustaca hazırlanmış fasıl dinletisinden sonra, harika DJ performansları ve daha sonra oryantal gösterisiyle misafirlerine keyifli saatler yaşatıyor. Ziyade Fasıl mutfağında da oldukça iddialı. Şefi Mustafa Alkan’ın hazırladığı sadece burada yiyebileceğiniz Baron’u, Ziyade Special Pazı Dolması, Ziyade Special Böreği, Ziyade Special İrmik Helvası geniş menünün sadece bir bölümü. Doyumluk lezzetlerle doyumsuz bir eğlence için Ziyade Fasıl, şimdi üyelerimiz için %10 daha avantajlı.

Cevriye

cevriye-meyhane

Cevriye

Cevriye, Beyoğlu: Şarkıdan da anlaşılacağı gibi Cevriye, meyhane konseptiyle misafirlerine eğlencenin ve lezzetin enlerini yaşatmaya kararlı. İki güzel kadının açtığı adı gibi fıkır fıkır, eğlencesi bol, alımlı bir mekan burası. Sürekli canlı atmosferinde nostaljik pop, alaturka, modern meyhane, oryantal dans ve DJ şovlarıyla karşılandığınız Cevriye’de geniş meze, yemek ve içki menüsü keyfinize keyif katıyor. Mekan hafta içi daha sakin; ama hafta sonları durum değişiyor ve eğlence tavan yapıyor. DJ ve canlı müzik var. Ayrıca; roman, oryantal ve geleneksel davul şov da sunuluyor. Eğlenmeniz için kadın gözünden tüm ayrıntılar düşünülmüş.

Yekta

yekta-restaurant

Yekta

Yekta, Nişantaşı: Nişantaşı’nın pahalı markalarla dolu sokaklarının arasından damak tadınıza 1950’den beri göz kırpan ise bir yer Yekta Meyhane… Nişantaşı Valikonağı Caddesi nde ki tarihi bir binada hizmet veren Yekta, Türk Sanat Müziği ve Alaturka Müzik eşliğinde yepyeni lezzetlerden oluşan bir menüsü var. Samimi, sıcak ortamı ve birbirinden lezzetli tatların yanı sıra haftanın her günü canlı fasıl programlarıyla Yekta Meyhane; hem lezzet, hem keyif, hem de eğlenceyi bir arada yaşamak isteyenlerin uğrak noktası oluyor.

Şahika

Sahika-Meyhane

Şahika

Şahika, Beyoğlu: Yıllardır Nevizade’nin en işlek mekanlarından olan Şahika; sıcak-soğuk, alkollü-alkolsüz içecekler, zengin ve lezzetli menüsü, farklı müzikleriyle mutlaka keyifli zaman geçireceğiniz bir yer. Nevizade müdavimlerinin uğrak noktalarından birisi olan Şahika, nezih ve sıcak atmosferinde misafirlerini ağırlamaya devam ediyor. Haftanın yedi günü açık olan iki katlı Şahika Meyhane, klasik meyhane anlayışından uzak dekoru ile fark yaratan modern bir meyhanedir. Akdeniz mutfağı ağırlıklı menüsü, Mısır, Ermeni, Rum mezeleri, Arap, Yunan rakıları, farklı şarap seçenekleriyle meyhane kültürü ile bağlantılı dünyanın farklı noktalarından özel tarifleri ve müzikleri TomTom Sokak ta barındırıyor.

Mythos

mythos-meyhane

Mythos

Mythos, Haydarpaşa Tren Garı ve Ataşehir: Tarihi meyhane konseptiyle Mythos, Türk-Yunan mutfağının benzersiz lezzetlerini hem Haydarpaşa Tren Garı’nın nostaljik atmosferinde hem de Batı Ataşehir’de kendine özgün atmosferinde misafirlerine sunuyor. Menüdeki tüm yemek çeşitlerinin yöresinde usta aşçılar tarafından özenle seçilip Türk damak tadına uygun hale getirilmesi, Mythos’un İstanbul’da özgünlüğünü sürdürmesini sağlıyor. 30’dan fazla meze seçeneğinin her biri Urla’dan temin edilen özel zeytinyağı ile hazırlanması ve karideslerin tamamının Karaburun’dan getirilmesi bunun birer örneği. Bizce Mythos’ta denemeniz gereken lezzetlerin başında Rum usulünce marine edilmiş Ege ahtapotu ve Fener kavurma geliyor. Ayrıca, çökertme ve Manisa kebabı gibi Ege’den saklı lezzetler de var.

Boncuk

boncuk-meyhane

Boncuk

Boncuk Restaurant, Beyoğlu: Taksim in renkli geçmişini, Nevizade’nin soylu tarihini yediğim yemekle tecrübe etmek istiyorum diyenler için Boncuk Meyhane. Bilinen ve sevilen lezzetleri menüsünde toplamış olan Boncuk Restoran, misafirlerini akordeonlu nostaljik müziğiyle ağırlayarak farkını ortaya koyuyor. Lakerdasıyla, asma yaprağında sardalyasıyla ve akordeonu çalan Ahmet Amca sıyla Nevizade’nin göz bebeklerinden olan bu restoranın başka şubesi kesinlikle yoktur. Lonely Planet’in İstanbul rehber kitabına muhteşem Ermeni mezeleriyle girmiş Boncuk Meyhane, gerek popüler lokasyonu, gerekse lezzetli ve çeşitli yemeklerinden dolayı rezervasyonsuz yer bulmak ise oldukça zordur.

Ege Rum Meyhanesi

galata-ege-rum-meyhanesi

Ege Rum Meyhanesi

Ege Rum Meyhanesi, Galata: Kalbim Ege de kaldı diyenler için… Ege Rum Meyhanesi çilingir sofrasında tadına doyulmaz mezeleri ile Ege, Ada, Osmanlı mutfağını birleştirerek Yunan müziği Rebetiko nun ve nostaljinin lirik ezgileri eşliğinde sunmaktadır. Mekanda rakıya eşlik edenler, öncelikle kavun, peynir,taş kırma zeytin ve sarı leblebidir. Masa daha sonra 15 çeşit, lezzetleriyle birbiriyle yarışır mezelerle donatılır. Karafakiler dolup boşalırken, misafirler ege usulü yaprak sarma, tahinli köz biber, caciki, eski ermeni mezelerinden plaki, işkembe mezesi, topik, midye dolma, avukma, halis zeytinyağı ile yapılmış Girit kabağı,lakerda gibi orjinal tariflerine sadık kalınarak hazırlanmış birbirinden leziz eski mezeleri dönüşümlü olarak tadarlar. Soğuk mezelerin hemen ardından ara sıcak olarak arnavut ciğeri, kıtır kabak ve kereviz gibi spesiyallerin yanında özel lorlu sigara böreği, otlu börek, tereyağlı koç yumurtası, sucukaki ve minik balıklar tavası tabağı sunulur. Ege Rum Meyhanesi nde gece Rebetiko ile ısınır ve gecenin daha sonraki saatlerinde hareketlenerek misafirleri zeybekiko ve sirtakiye davet eder.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Yaşam

restaurant

İstanbul’un En Güzel Teras Mekanları

Estetik HaberHaziran 28, 2016
Oku
ask-uygulama

OneHour ile Aşk Size Sadece Bir Saat Uzaklıkta!

Estetik HaberŞubat 26, 2016
Oku
korse-tayt

TEN Korse Taytlar Yoğun İlgi Görecek Gibi!

Estetik HaberŞubat 8, 2016
Oku
kadin

KonMari Nedir?

Estetik HaberOcak 25, 2016
Oku
telefon-bagimlisi

Telefon Bağımlısı mıyım?

Estetik HaberOcak 20, 2016
Oku

Baş Parmaktan Karakter Analizi Nasıl Yapılır?

Estetik HaberOcak 11, 2016
Oku
krep

Lezzetli Bir Krep Nasıl Yapılır?

Estetik HaberOcak 4, 2016
Oku
instagram-1

Birden Çok Instagram Hesabı Olanlara Müjdemiz var!

Estetik HaberAralık 14, 2015
Oku
snapchat

Snapchat’te Ünlülerin Resmi Hesaplarını Görebileceğiz

Estetik HaberKasım 20, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan