Evlilik

Evlilik Check-Up’ını Duydunuz Mu?

Evlilik Check-Up’ını Duydunuz Mu?
Estetik Haber

Erkek ve kadın mutluluk için evlenirken, bu kurum kısa bir süre içinde uyanmak istediğiniz bir kabusa dönüşebiliyor. Peki, evlilik checkupı nedir?

ABD ve Avrupa ülkelerinde bireyler, beden sağlığı için checkup yaptırırken, mutluluklarının en önemli taşlarından olan evliliklerini de checkup’tan geçirmeyi ihmal etmiyorlar. Türkiye’de Evlilik Checkup’nın öncüsü Qportre uzmanı Psikolog Meltem Kavcar Sırmalı evliliklerini sağlamlaştırmak isteyenler için son günlerde rağbet gören olgunun merak edilen yanlarını açıkladı.

Evliliği etkileyen faktörler

Evlilikte yaşanan sorunların ve boşanmaların başlıca nedenlerini şu şekilde sıralıyor; ekonomik nedenler, sosyal farklılıklar, evlilikte rollerin doğru dağılmaması, cinsellik, güvensizlik, saygısızlık, aileler, iletişimsizlik, takdir yerine yergi, devamlı savunmada kalmak, aldatmalar, iki kişinin takım olamadan eş ve ebeveyn olması… Bunların üstüne her iki tarafında kafasında belirli şablonların bulunması, hem deneyimlenen evlilik modellerinin hem den evlilik beklentilerinin birbirinden farklı olması, istenmeyen sonu yaklaştırıyor.

Erkekler kıskançlıktan, kadınlar ise ilgisizlikten yakınıyor

Erkekler daha çok kıskançlık, sık “baş ağrısı”, internette fazla zaman geçirme, annesine yeterli ilgiyi göstermediğini ifade ettiklerini belirten Sırmalı’ya göre kadınlar ise; ilgisizlik, şefkatsizlik, yoğun cinsel istek, çocuklarla ilgilenmeme, ev işlerine yardım etmeme, pazar günleri dışarı çıkmak istememe, annesi ile sürekli ilgilenilmesini isteme, “eline sağlık” denilmemesi ve romantik olmama noktalarında eşlerinden şikayetçi durumda.

İlişkinin geleceğini belirliyor

Sağlam adımlarla evliliğe başlamak, evlilik bağlarını güçlendirmek isteyen, ilişkinin durumunu ve bu ilişki içinde nerede durduğunu tanımlamak isteyenler için Evlilik Checkup’ı birebir çözüm. Sırmalı, Evlilik Ceheckup’ının kısa vadede; ilişkinin güçlü yanların ortaya konulması, geliştirilmesi gereken yönlerin belirlenmesi ve en önemlisi bunu karşı tarafın gözünden görme imkanı sağladığını; uzun vadede ise ilişkinin güçlenmesine, ilişkideki olumlu yönlerin beslemesine, sıkıntı yaratan yönlerin nasıl çözüleceğine ve beraber yaşayabilmeyi öğrenme noktalarında çiftlere fayda sağladığının altını çiziyor.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Evlilik

monoton

Evliliğinizi Monotonluktan Kurtarın!

Estetik HaberEkim 23, 2015
Oku
evlilik

Evlilik Cinselliği Bitiriyor mu?

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku
tektas

Evlilik Teklifi Öncesi Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır?

Estetik HaberEkim 1, 2015
Oku
ideal

Evlilik için En İdeal Yaş Nedir?

Estetik HaberEylül 5, 2015
Oku
evlilik

Mutlu Evliliğin Formülü Nedir?

Estetik HaberTemmuz 30, 2015
Oku
uyku

Uyku Pozisyonunuz İlişkinizi Ele Veriyor!

Estetik HaberTemmuz 7, 2015
Oku
bekar

Hala Bekar mısınız?

Estetik HaberHaziran 10, 2015
Oku
Evlilik

Evlilikte Yaşanan Sorunlar Nasıl Çözülür?

Estetik HaberMayıs 22, 2015
Oku
aldatma

Aldatıldığınızı mı Düşünüyorsunuz?

Estetik HaberNisan 21, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan