Estetik

Estetik’te Yeni Trend! Ameliyatsız Saten Yüz Germe

Estetik’te Yeni Trend! Ameliyatsız Saten Yüz Germe
Arzu Güngör

Son yıllarda ameliyatsız gençleşmeye olan ilgi çok artmıştır. Bunun sebebi de, artık insanların gençleşirken sosyal hayatlarından kopmak istemiyor olmalarıdır. Bu amaçla iğneli yöntemler kullanılmakla beraber, teknolojinin de gelişmesiyle özellikle ultrason dalgaları ve radyofrekans enerjisi kullanılarak yapılan tedaviler günden güne önem kazanmaktadır.

Ultrason dalgaları cilde uygulandığında; ses dalgalarının mekanik etkisi ve oluşturdukları ısı etkisiyle, bağ dokumuzu oluşturan kollajen sentezini uyarmakta; ayrıca cildimizin esnekliğini sağlayan elastin lifleri sıkılaştırmaktadır.

Radyofrekans enerjisi cilde uygulandığında; yaşlanma sürecinde kollajen dokumuzun arasında oluşan bağları ısı yoluyla kırmakta ve bu yolla kollajen dokumuzun çok daha sıkı bir yapı kazanmasını sağlamaktadır. Sıkılaşan kollajen sayesinde derimiz çok daha gergin bir hale gelmektedir.

Ultrason dalgaları ve radyofrekans enerjisi genel olarak ayrı ayrı cihazlarda kullanılmaktadır. Saten yüz germe, ultrason dalgalarını ve radyofrekans enerjisini aynı anda kullanan ilk ve tek yöntemdir. Bu nedenle etkinliği çok daha yüksektir. Saten yüz germede ultrasonun sağlamış olduğu ses dalgalarının mekanik etkisi ve bu etkinin yarattığı ısı sayesinde kollajen ve elastin liflerde sıkılaşma oluşurken; radyofrekans dalgalarının fokuslu olarak verilmesi sayesinde, kollajen liflerdeki ısı maksimuma yükseltilmektedir. Bu sayede kollajen liflerde gevşemeye neden olan bağlar kırılmakta ve ciltte bir toparlanma sağlanmaktadır.

Saten yüz germe hangi bölgelerin tedavisinde kullanılabilir?

* Özellikle yüz ovali dediğimiz, çene çizgisinin boyuna doğru sarkma şeklinde bozulması, yüzün kareleşmesi durumlarında,

* Burundan dudağa uzanan nazolabiyal çizgilerin, göz kenarı çizgilerinin, dudak kenarı üzüntü çizgilerinin ve yüzde yaşlanma ve mimiklere bağlı oluşan tüm derin çizgilerin tedavi edilmesi amacıyla,

* Göz altı torbalanması ve göz kapağı sarkma tedavilerinde,

* Gevşeyen gıdı tedavisinde,

* Gevşemiş ve enine çizgilerde artış olan boyun tedavisinde,

* Dekoltede istenmeyen çizgilenmelerin tedavisinde,

* El üstündeki gevşeklik ve yaşlanma bulgularının tedavisinde kullanılabilir.

Saten yüz germenin diğer tedavilere olan üstünlüğü nedir?

* Saten yüz germe tedavisi, ultrason dalgaları ile radyofrekans enerjisinin kombine kullanıldığı tek yöntemdir.

* Saten yüz germe, göz çevresi tedavisinde etkisi bilimsel yayınlarla kanıtlanmış bir yöntemdir.

* Saten yüz germenin etkisi yapılan ilk seansta bile ortaya çıkmaktadır.

Saten yüz germe kaç yaşında yapılabilir?

Saten yüz germe her yaş grubuna uygulanabilir. Önemli olan sorunun doğru olarak tespit edilip, doğru tedavinin yapılmasıdır.

Kaç Seans Yapılır?

En etkili tedavi 5-10 günde bir yapılan 4 seanslık tedavidir. Ancak genç ve hafif sarkmaları olan kişilerde 1-2 seansta bile etki görülebilir.

Etkisi ne zaman ortaya çıkar? Kalıcılığı ne kadar sürer?

Saten yüz germe yapılır yapılmaz etkili olmakla beraber, 2. haftayla beraber gözle görülür sıkılaşma başlamakta; maksimum etkisi ise 3. ayda görülmektedir. Etkisi ortalama 1 yıla kadar devam eder.

Uygulama ağrılı mıdır?

Saten yüz germenin avantajlarından biri de; uygulamanın ağrısız olmasıdır. Uygulama sırasında ısı hissedilir. İnce cilde sahip olanlarda ısı hissi daha fazla olur. Ancak yöntemin derideki ısıyı otomatik olarak hesaplama özelliği sayesinde, istesek de deriye gereğinden fazla ısı veremeyiz. Bu anlamda uygulama çok güvenilirdir. Uygulama öncesi anestezi yapmak gerekmez.

Uygulama sonrası yapılmaması gerekenler nelerdir?

Uygulama sonrası kişi sosyal hayatına devam edebilir. Hatta uygulama yapılır yapılmaz ciltte hemen bir toparlanma olduğundan, özel günlerden önce uygulandığında hastaların memnuniyeti artar.

Komplikasyonları nelerdir?

Saten yüz germe oldukça güvenli bir yöntemdir. Uygulama sonrası hafif bir kızarıklık ve bazen ödem oluşumu gibi geçici etkilerin dışında herhangi bir komplikasyonu bulunmamaktadır.

Kimler Yaptıramaz?

Kalp pili, metal protez ve implantı olanlar ile hamile ve emziren kadınlar bu uygulamayı yaptıramaz.

Her mevsim uygulanabilir mi?

Saten yüz germe her mevsim uygulanabilir, güneş ışınları ile herhangi bir etkileşimi bulunmamaktadır.

Saten yüz germe tedavisi, sadece uygulamanın eğitimini almış doktorlar tarafından uygulanır. Bu uygulama özellikle iğneli işlemlerden hoşlanmayan, ameliyat düşünmeyen ya da ameliyat olacak kadar cilt problemi olmayan kişiler için idealdir. Uygulama genellikle tüm yüze yapılabilirken, sadece göz çevresi ya da yanak gibi bölgesel şikayeti olan kişilerde bölgesel olarak da uygulanabilir. Uygulamanın başarılı olabilmesi için seanslara düzenli gelinmeli ve uygulama yapan doktorun tavsiyelerine uyulmalıdır.

Saten yüz germe tedavisi, ultrason dalgaları ile radyofrekans enerjisini beraber kullanabilen tek cihaz olması ile büyük bir fark yaratmaktadır. Ağrısız, komplikasyonsuz ve her mevsim yapılabilen bir tedavi olması sayesinde gençleşmenin son yıllardaki en doğru yolu olarak güvenle uygulama yaptırılabilir.

Arzu Güngör
Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Estetik
Arzu Güngör

Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Estetik

masseter botoks

Yüz İnceltme Botoksu (Masseter Botoks) Hakkında Herşey Burada!

Dr. Özgür Esen ÇetinerKasım 5, 2019
Oku
ameliyatsız yanak inceltme

Ameliyatsız Yanak Nasıl İnceltilir?

Dr. Özgür Esen ÇetinerEkim 15, 2019
Oku
jawline dolgusu

Jawline ve Diğer Dolgu Uygulamaları Gün Geçtikçe Popülerleşiyor

Dr. Özgür Esen ÇetinerEylül 27, 2019
Oku
h100 asisi

Daha Genç Bir Cilt İçin H100 Aşısı!

Dr. Mehmet AkgünTemmuz 29, 2019
Oku
meme implantı

Kadınlar da Göğüs Şekil Bozukluklarına Dikkat!

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşTemmuz 29, 2019
Oku
burun estetiği

Burun Estetiğinde Sizi Doğru Sonuca Götüren Saklı Kurallar

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMayıs 25, 2019
Oku
akıllı dolgu

Kolajen Üretiminde “Akıllı Dolgu”

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 18, 2019
Oku
genital estetik

Vajen Daraltma (Genital Estetik)

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMart 6, 2017
Oku
selülit tedavisi

Selülit Cerrahisinde VASER-Smooth Etkisi

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşŞubat 7, 2017
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan