Sağlık

Çölyak Hastalığı Nedir ?

Çölyak Hastalığı Nedir ?
Estetik Haber

Dünyada her 100 kişiden 1’inin çölyak hastası olduğu, Türkiye’de ise çölyak hastalarının yüzde 96’sının bu hastalığa yakalandıklarını bilmediği ortaya çıktı.

 

Dünyada her 100 kişiden 1’inin çölyak hastası olduğu, Türkiye’de ise çölyak hastalarının yüzde 96’sının bu hastalığa yakalandıklarını bilmediği ortaya çıktı.

HelpA Akademi kurucusu Gülşah Sam Orhan, ekmek gibi unlu gıdalarda bulunan “gluten” maddesine karşı gelişen ve alerjik bir reaksiyon sonucu oluşan çölyak rahatsızlığının, kişinin bilinçaltında yatan çeşitli nedenlerle tetiklenebildiğine dikkati çekti.

Araştırmaların her 100 kişiden birisinin çölyak hastası olduğunu gösterdiğini belirten Orhan, Türkiye’de çölyak hastalarının yüzde 96’sının bu rahatsızlığa yakalandıklarını bilmediğini aktardı. Orhan, çölyak teşhisi konulan hasta sayısının 20 bin civarında olduğunu kaydederek, bu hastalığa yakalanan bireylerin glutenle temastan sonra kronik ishal, yorgunluk, sinir sistemi rahatsızlıkları, anksiyete ve kilo kaybı gibi bir takım rahatsızlıklar yaşadığını vurguladı. Çölyakın ince bağırsağı vuran, geç teşhis edilirse kişiyi kolon kanserine kadar götürebilecek bir hastalık olduğuna işaret eden Orhan, erken teşhis için başvuran hastalara bilinçaltı seanslar düzenleyerek hastalığın seyrini değiştirmenin mümkün olduğunu belirtti.

Çölyak hastalığında bilinçaltı tedavisinin büyük önem taşıdığına işaret eden Orhan, “Genellikle anksiyetenin altından birçok zaman Çölyak çıkabiliyor. Danışanlarımızda hastalığı tetikleyen nedenleri bilinç altı terapi yöntemi ile tespit ediyoruz. Böylece hastalığı tetikleyen nedenleri ortadan kaldırıyoruz. Bu durum hastalığın tedavisini kolaylaştırıyor.” dedi.

 


“KREŞ YA DA YUVAYA VERİLME DUYGUSU DA ÇÖLYAK’IN SEBEPLERİNDEN”

8-12 aylık bebekler ile orta yaş grubunda daha çok rastlandığını bildiren Orhan, bağımlılıklarından ya da çok sevdiği şeylerden ayrı kalanlarda bu hastalığın daha sık gözlendiğini ifade etti.

Hastalığın kalıtımsal olmasına karşın, bebeklik dönemlerinde ortaya çıkmayabildiğini vurgulayan Orhan açıklamasını, “Çölyak, ileri yaşlarda tetikleyici sebeplerle ortaya çıkabilen bir hastalık. Çok sevdiği arabasını satmak ya da evinden çıkmak zorunda kalanlarda Çölyak hastalığına yakalanma riski artıyor. Çocuklarda ise kreş veya yuvaya verilmek, anne baba tayini gibi nedenlerle öğretmeninden ayrılmak tetikleyici sebepler arasında. Çok sevdiği oyuncağı ya da örneğin battaniyesi atılan bebeklerde de çölyaka rastlayabiliyoruz. Ayrıca sigara ve alkolü bırakanlar, hamileliğin 7’nci ayı sonrası bebeğini kaybeden kadınlar bu hastalığa en sık rastlanan kişiler.” diye tamamladı.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sağlık

yutulabilir mide balonu

Dr. Hasan Altun Yutulabilir Mide Balonu Hakkında Detaylı Bilgiler Veriyor

Prof. Dr. Hasan AltunOcak 26, 2023
Oku
rektal tuşe

Rektal Tuşe (Makat Muayenesi)

Op.Dr. Ruhi GüngörAralık 15, 2019
Oku
tüp mide ameliyatı

Tüp Mide Ameliyatına Kimler Uygundur?

Prof. Dr. Hasan AltunMayıs 18, 2019
Oku
diş teli tedavisi

Diş Teli Tedavisi

Estetik HaberKasım 3, 2016
Oku
migren

Migren Hastalığı Neden Oluşur?

Estetik HaberEkim 29, 2016
Oku
dis-estetigi

Diş Estetiği ve Çene Bozuklukları Tedavisi

Estetik HaberEkim 26, 2016
Oku
dis-eti-kanamasi

Diş Eti Kanaması Neden Olur Nasıl Tedavi Edilir?

Estetik HaberEkim 18, 2016
Oku
Vajina-kokusu

Vajina Kokusu Nasıl Giderilir?

Estetik HaberEylül 21, 2016
Oku
hollywood-smile

Güzel Bir Gülümseye Sahip Olabilmek için Hollywood Smile

Estetik HaberTemmuz 25, 2016
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan