Cilt Bakımı

Cilt Tedavilerinde Gençlik Kalemi “DERMASTAMP”

Cilt Tedavilerinde Gençlik Kalemi “DERMASTAMP”
Arzu Güngör

Cildimizi vitamin iğneleri, hyalüronik asitlerle içeriden, peelingle, roller vb. uygulamalarla dışarıdan yenilemeye, güçlendirmeye çalışırız. Gençlik Kalemi Dermastamp; cildi içten ve dıştan aynı anda yenilemek için mükemmel bir seçenek sunuyor.

Gençlik Kalemi nedir?

* Gençlik Kalemi; cildin içinden ve dışından yenilemeye çalışan ajanların tek bir cihazda toplanmasından oluşan; mikrobermabrazyon ve mezoterapi sentezi bir uygulamadır.
* Gençlik Kalemi; Dermastamp cihazı üzerinde bulunan 6 çelik iğnecikten ve cildin ihtiyacı olan anti aging ürünü depolamaya tarayan bir haznecikten oluşur.
* Kalem ucuna benzeyen Dermastamp cihazında boyu 0,5 mm-2,5 mm arasında değişen iğneciler vardır, boyu uygulamanın kişinin ihtiyacına göre seçilir. Bu iğneciklerle dermabrazyon etkisi için cilde saniyede 50 ila 150 vuruş yapılır. Vuruş sayısı da yine cildin ihtiyacına göre belirlenir.
* Cildin ihtiyacı olan nem sağlayan, leke karşıtı ya da anti aging ürünler Gençlik Kalemi’nin ürün haznesine konur ve aynı anda cilde verilerek etkinin artırılması sağlanır.
* Gençlik Kalemi’nin cildin görünen yüzünü uyararak yenilemeyi hedefleyen yöntemlerden farkı; cildi içeriden destekleyen mezoterapi uygulamalarının etkisini de aynı anda sunabilmesidir. İğne boyu ve vuruş sayısından sonra, cilde verilecek ürünler de kişinin ihtiyacına göre bir kokteyl oluşturularak protokol tamamlanır ve Gençlik Kalemi ile cilde yedirilir.
* Gençlik Kalemi’nin bir başka farkı ise nano teknoloji ile üretilmiş, leke giderme, kırışıklıkları hafifletme, mor halkaları ve ödemleri azaltma vb. özellikteki ürünlerle uygulamanın güçlendirilmesidir. Bilindiği üzere dışarıdan verilen vitamin, hyalüronik asitlerle cildin güçlenmesi, cilt bariyerinin kuvvetli oluşundan ötürü sınırlı bir başarı sağlar. Gençlik kalemi ile açılan küçük kanallardan derinin alt tabakalarına kadar ulaşan büyüme faktörleri, bitkisel kök hücre ekstreleri, vitamin ve serumlar Gençlik Kalemi Dermastamp’in başarısını ve sonuçların kalıcılığını artırır.

Gençlik Kalemi Dermastamp nerelerde kullanılır?

* Akne izlerinin giderilmesinde ( hafif – orta, derin ve çok derin )
* Lekelerin giderilmesinde
* Hafif-derin kırışıklıkların görünümünün azaltılmasında
* Geniş gözenekli deride gözeneklerin sıkılaştırılmasında
* Cilt Çatlaklarının hafifletilmesinde
* Saç dökülmesinin azaltılmasında
* Yanıklardan sonra oluşan skarların hafifletilmesinde
* Selülitlerin görünümünün azaltılmasında

dermastamp-genclik-kalemi

Etkisi ne kadar sürer, kaç seans uygulanması gerekir?

Gençlik Kalemi Dermastamp’le oluşan mikro kanallar derinin elastikiyeti sayesinde genelde 15 -30 dakika içerisinde kapanır. Kanalın tamamen kapanması ise birkaç saat alabilir. Eğer 0.5 mm gibi kısa iğneli bir kalem kullanıldıysa; cilt tipine ve yapılan uygulamaya yönelik olarak bir – iki haftada bir tekrarlanır. Ancak daha uzun iğneli bir kalem uygulaması yapıldıysa; işlem 4 haftada bir tekrarlanır. Sorunlu olmayan, sadece bakım ve yenileme amaçlı ciltler için 3 seans, lekeler için 6, akne, yara, yanık izleri için 8 ve üzeri seans uygulama önerilir.

Uygulamadan sonra neler hissedilir?

Uygulamada ağı hissi hemen hemen hiç yoktur. Bu sebeple herhangi bir anestezi kremine ihtiyaç duyulmaz. Uygulama ertesi 30-45 dk. içinde ciltte kızarıklık kalmaz. Kişi gündelik hayatına uygulama günü dahil olmak üzere devam edebilir. Aynı gün makyaj yapmak ve yüzü yıkamak önerilmez. İşlem sonrası 3 gün boyunca yoğun retinoid asit, aha(alfa hidroksi asit) ve yoğun C vitamini içeren ürünleri kullanmamayı ve bu 3 gün boyunca cildi normal yapısına döndürecek nemlendirici ve yapılandırıcı ürünler tavsiye ederiz. Atlanmaması gereken en önemli nokta, güneş koruyucu kremlerin düzenli olarak kullanılmasıdır.

Bu uygulamanın anti aging amaçlı lazer uygulamalarından ne gibi farkları var?

Bu uygulamanın avantajları; faydasıyla maliyeti karşılaştırıldığında hesaplı bir işlem olması, yan etki riskinin minimum olması, lazerle uygulama yapılamayan göz çevresi gibi küçük alanlara uygulama yapılabiliyor olması, her deri tipine uygulanabiliyor olması şeklinde sıralanabilir.

Arzu Güngör
Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Cilt Bakımı
Arzu Güngör

Estetik ve Plastik Cerrahi Danışmanı | Estetik cerrahi seçimi bir denge işidir. Kâr ve zararını iyice anlamak ve teraziye koyup tartmak gerekir. Acele etmeden telaşa kapılmadan, dinleyin ve araştırın. Doktorunuza tüm sorularınızı sorun. Operasyon sonrası da önemli süreçtir. Bu dönemin üstesinden kolayca gelebilmek için, desteğini her zaman hissedeceğiniz doktordan yana seçiminizi yapın.

Cilt Bakımı

cilt

Cilt Güzelliğiniz için Bu Alışkanlıkları Edinin!

Estetik HaberKasım 2, 2015
Oku
hindistan-cevizi

Sonbahar için 5 Cilt Bakımı Önerisi

Estetik HaberEkim 28, 2015
Oku
cilt

Sağlıklı ve Genç Bir Cilde Sahip Olmanın Yolu

Arzu GüngörEkim 9, 2015
Oku
cilt-bakimi

Yaz Sonrası Vücut Bakımı Nasıl Olmalı?

Arzu GüngörEkim 5, 2015
Oku
leke-tedavisi

Yaz Bitti! Şimdi Lekelerden Kurtulma Zamanı

Arzu GüngörEylül 9, 2015
Oku
cilt-bakimi

Dikkat! Cilt Bakımı Bir Tedavi Yöntemi Değildir…

Arzu GüngörEylül 2, 2015
Oku
morluk

Göz Altı Morluğunda En Etkili Tedavi Nedir?

Estetik HaberAğustos 28, 2015
Oku
kahve

Kahvenin Cilde Faydaları Saymakla Bitmiyor!

Estetik HaberTemmuz 31, 2015
Oku
zerdecal-maskesi

Zerdeçal Maskesini Denediniz mi?

Estetik HaberTemmuz 4, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan