Estetik

Burun Estetiği Öncesi Hazırlık

Burun Estetiği Öncesi Hazırlık

Estetik operasyon öncesinde ve sonrasında cerrahınızla doğru bir iletişim içinde olmanız çok önemlidir.

Estetik burun ameliyatı dış görünümünüzü düzeltip, kendinize olan güveninizi arttırabilir. Ancak idealinizdeki görüntüye kavuşmanız veya diğer insanların size yaklaşımlarının değişmesi gibi beklentilerinizi karşılamayabilir. Bu nedenle ameliyata karar vermeden önce beklentilerinizi iyi belirleyip bunları burun cerrahınızla görüşmenizde fayda vardır.

Burun estetiği için en uygun adaylar; mükemmellik yerine görünüşlerinde olumlu bir düzelme bekleyen bireylerdir. Çünkü görünüm açısından mükemmel bulacağınız bir biçim, burun fonksiyonlarınızı aşırı kısıtlayabilir. Fiziksel olarak sağlıklı, psikolojik olarak sabırlı ve beklentilerinizde gerçekçi iseniz bu operasyon için uygun bir adaysınız demektir.

Burun estetiği ameliyatı sadece estetik amaçla yapılabileceği gibi doğuştan gelen bozuklukları düzeltmek veya solunum sorunlarını tedavi etmek için de uygulanabilir. Burun estetiği ameliyatında yaş sınırına uyulması çok önemlidir. Birçok cerrah yüz gelişimini bozmamak için kızlarda 16-17, erkeklerde ise 17-18 yaşını beklemeyi tercih etmektedir.

Ameliyatınızın Planlanması…

Estetik operasyon öncesinde ve sonrasında cerrahınızla doğru bir iletişim içinde olmanız çok önemlidir. İlk muayenenizde cerrahınız size burununuz ile ilgili beklentilerinizi soracak, yüz ve burun yapınızı değerlendirerek yapılabilecekler konusunda sizi bilgilendirecektir.

Ayrıca burnunuzun kemik ve kıkırdak yapısı, yüzünüzün şekli, cildinizin kalınlığı, yaşınız ve beklentileriniz gibi ameliyat ve sonucunu etkileyecek faktörleri açıklayacaktır.
Burun estetiği öncesi ayrıca fotoğraflarınız çekilecek ve bilgisayarda ameliyatınız planlanacaktır. Fotoğraflarınız üzerinde yapılacak çalışmalarla ameliyatınız sonrasında elde edilmesi muhtemel sonuçları görebilirsiniz.

Ayrıca cerrahınız sizi ameliyatınızda uygulanacak teknikler, anestezi yöntemleri, ameliyatın yapılacağı yer ve ameliyat sırasında oluşabilecek riskler konusunda da bilgilendirecektir.

Ameliyata hazırlık…

Burun estetiği ameliyatından önce, sizden altı saat süre ile yeme içmeyi kesmeniz, sigara kullanmamanız ve aspirin gibi kanı sulandıracak ilaçları almamanız istenecektir. Bu tavsiyeleri dikkate almanız ameliyat sonrasında iyileşmenizi olumlu yönde etkileyecek ve hızlandıracaktır. Ameliyat sonrasında bir gün boyunca sizinle kalacak ve eve ulaşımınızı sağlayacak bir refakatçiye ihtiyacınız olacağını da unutmamalısınız.

Ameliyatınızın yapılacağı yer…

Burun estetiği ameliyatları hem hastanın güvenliğinin sağlanması, hem de gerekli olabilecek kompleks girişimlerin kolayca gerçekleştirilmesi adına sadece hastanelerde yapılır.

Ameliyatınızda uygulanacak anestezi ve cerrahi işlemler

Burun estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Cerrahınız bu yöntemi belirlediyse, ameliyat boyunca uyuyacaksınız. Ameliyat genellikle iki yada üç saat, kompleks vakalarda daha uzun sürmektedir. Ameliyat sırasında burun üzerindeki cilt, kemik ve kıkırdak çatıdan tamamen ayrılmakta ve buruna istenilen şekil verilmektedir. Kesiler burun delikleri içinden veya burun tabanından yapılarak kemik ve kıkırdak çatıya ulaşılır ve biçimlendirme gerçekleştirilir. Sonrasında da cilt, yeni çatının üzerine geri yerleştirilir.
Ameliyat sonrası…Ameliyatınızdan sonraki ilk yirmi dört saat içinde yüzünüzde şişlik, burnunuzda ve başınızda hafif Ağrı hissedebilirsiniz. Ağrılarınız için cerrahınız tarafından verilecek ilaçları kullanabilirsiniz.

Başınız yükseltilmiş şekilde bir gün boyunca yatarak dinlenmeniz ve zorunlu ihtiyaçlarınız haricinde ayağa kalkmamanız uygun olacaktır.

Gözlerinizin çevresindeki morluk ve şişliklerin ilk 1-2 gün içinde arttığını fark edebilirsiniz. Soğuk kompres uygulaması ile şişliğinizin azalması sağlanacak ve bu sizi daha iyi hissettirecektir. Oluşan morluk ve şişliğin çok büyük bir kısmı bir hafta içinde geçecektir.

Burun estetiği ameliyatınızı takip eden ilk birkaç gün içinde, az miktarda kanama ve birkaç hafta süresince burun tıkanıklığı olabilir. Cerrahınız size özellikle ilk hafta içinde burnunuzu temizlemek için zorlamamanızı önerecektir.

Burun temizliğiniz kontroller esnasında cerrahınız tarafından yapılır.Ameliyat bitiminde burnunuza silikon yerleştirilecek ve 2 ila 4 gün içinde alınacaktır. Burun silikonlarınız çıktığında çok daha rahat nefes alabilecek ve rahatlayacaksınız . Alçınız ve dikişleriniz ise ilk hafta bitiminde alınacak , ameliyatı takip eden ilk üç hafta içinde tüm bandajlarınızdan kurtulacaksınız.

Normale Dönüş…

Burun estetiği ameliyatı geçiren pek çok hasta, iki gün içinde ayağa kalkmakta, bir hafta sonrasında da okullarına veya masa başı görevlerine dönebilmektedir.

Günlük aktivitelerin tamamına geri dönüş ise iki haftayı bulmaktadır.
Doktorunuz size, günlük yaşamınızda kaçınmanız gereken durumlar hakkında detaylı bilgi verecektir.
Ameliyattan sonraki ilk iki üç hafta zarfında yorucu faaliyetlerden, yüzme, ağırlık kaldırma gibi sporlardan kaçınmanız, iki ay süreyle burnunuzu darbelerden ve güneşten korumanız gerekmektedir.

Alçınız çıkarıldıktan sonra, burnunuz tamamen iyileşene kadar gözlük kullanımına da dikkat etmelisiniz.
Gözlüğün buruna baskı yapmaması için alnınıza yapıştırılarak asılması veya yanaklarınızdan desteklenmesi gerekir.

Yeni burnunuz ve ideal sonuç

Burun estetiği ameliyatınızdan sonraki ilk günler yüzünüze alışamayabilirsiniz. Ameliyat sonrasında nadiren de olsa hastalarda moral bozukluğu olabilir ve bu durum çok olağan karşılanır.
Unutmayın ki burnunuz her geçen gün daha iyi görünecek ve bir iki hafta içinde ameliyat olduğunuz bile belli olmayacaktır. İyileşme süreci kişiden kişiye farklılık gösterir. Özellikle burun ucundaki gizli şişlik birkaç ay boyunca kalabilir.

Kesin sonucun ortaya çıkması ise bir yıla yayılan bir süreçtir. Bu süreç içinde aileniz ve arkadaşlarınızdan beklenmedik reaksiyonlar alabilirsiniz. Burnunuzda önemli bir değişiklik görmediklerini söyleyebilirler.

Bu ameliyatı, ailesel özelliklerinizden memnun olmadığınız veya ailenizde kabul görmüş etnik inançlara karşı geldiğiniz şeklinde algılayabilir ve size içerleyebilirler. Eğer böyle bir durumla karşılaşırsanız, neden ameliyat olmak istediğinizi hatırlayın.

İsteklerinize ulaşmışsanız burun estetiği ameliyatınız başarılı olmuştur.

Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş
1979 yılında Ordu/Fatsa’da doğdu. 1989 yılında Antakya Vali Ürgen İlkokulu’nu bitirdi. 1996 yılında Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Estetik
Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş
@https://twitter.com/resataltug

1979 yılında Ordu/Fatsa’da doğdu. 1989 yılında Antakya Vali Ürgen İlkokulu’nu bitirdi. 1996 yılında Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

Estetik

masseter botoks

Yüz İnceltme Botoksu (Masseter Botoks) Hakkında Herşey Burada!

Dr. Özgür Esen ÇetinerKasım 5, 2019
Oku
ameliyatsız yanak inceltme

Ameliyatsız Yanak Nasıl İnceltilir?

Dr. Özgür Esen ÇetinerEkim 15, 2019
Oku
jawline dolgusu

Jawline ve Diğer Dolgu Uygulamaları Gün Geçtikçe Popülerleşiyor

Dr. Özgür Esen ÇetinerEylül 27, 2019
Oku
h100 asisi

Daha Genç Bir Cilt İçin H100 Aşısı!

Dr. Mehmet AkgünTemmuz 29, 2019
Oku
meme implantı

Kadınlar da Göğüs Şekil Bozukluklarına Dikkat!

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşTemmuz 29, 2019
Oku
burun estetiği

Burun Estetiğinde Sizi Doğru Sonuca Götüren Saklı Kurallar

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMayıs 25, 2019
Oku
akıllı dolgu

Kolajen Üretiminde “Akıllı Dolgu”

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 18, 2019
Oku
genital estetik

Vajen Daraltma (Genital Estetik)

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMart 6, 2017
Oku
selülit tedavisi

Selülit Cerrahisinde VASER-Smooth Etkisi

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşŞubat 7, 2017
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan