Estetik

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Yüzde Morluk

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Yüzde Morluk

Ameliyattan sonra hastanede kaç gün kalmak gerekir?

Bu ameliyatın en güzel yanı hastaların aynı gün hastaneden taburcu olabilmesi.Çünkü hastalara hastanede verilecek herhangi bir özel ilaç veya bakım yok.Hasta aynı gün ayağa kalkıp özel ihtiyaçlarını giderebiliyor,yemek yiyebiliyor.ben yine de bu konuyu hastamın insiyatifine bırakıyorum, hastanede rahat edeceğini düşünüyorsa hastanede 1 gece yatıp öyle taburcu oluyor,eğer evde rahat edeceğini düşünüyorsa aynı gün genel anestezi etkileri geçtikten ve hasta tam anlamıyla kendine geldikten sonra (ameliyattan sonra takribi 5 saat ) eve gönderiyorum.

Estetik burun ameliyatı sonrası ağrım olur mu?

Eğer daha önceden baş ağrısı ve yüz ağrısı tariflemiyorsa %99 hastada herhangi bir ağrı olmuyor.Halk arasında burun ameliyatı çok ağrılı olur diye bir görüş hakim ama bu doğru değil.Ameliyat olan hastalarımın bazen sadece ilk gün burun çevresinde sızı şeklinde ağrısı oluyor ve basit ağrı kesicilerle geçiyor.

Burun içinde tampon kullanıyor musunuz?

Ameliyatta burun içi kıkırdak ve kemiğini her zaman düzelttiğim için özel hava yollu özel silikon tamponlar kullanıyorum.

Tamponlar burun içinde kaç gün kalıyor?

Tamponlar burun içinde yapılan ameliyatın boyutuna göre 2-5 gün kalıyor.Tamponlar özel silikon tamponlar olduğu için hastalarım genellikle bir rahatsızlık belirtmiyorlar.

Çevremdeki ameliyat olmuş hastalardan tampon alınırken burun içinden uzun uzun bezler çıktığını duydum, bu doğru mu. Tampon çıkartılırken acı çekecek miyim?

Bu ameliyatı olmak isteyen ve biraz araştırma yapan tüm hastalara burun içine konan tamponlarla ilgili çok kötü hikayeler anlatılıyor.’Beynimi çektiler’ , ‘Doktor çeke çeke uzun bir bez çıkarttı’ gibi sözleri hastalarımdan çok duyuyorum.Neyse ki günümüzde bunun çok ilerisindeyiz.Bu tarz yağlı bezler, eldiven parmakları artık neredeyse bu işi yapan hiç bir doktor tarafından kullanılmıyor.Benim için herşeyden önemlisi hastalarımın ameliyat sırasında ve sonrasında maksimum konforla bu süreci geçirmeleri.Bu yüzden burun içindeyken hastayı rahatsız etmeyen ve çok kolay çıkan silikon tamponlar kullanıyorum.

Ameliyat sonrası yüzümde morluk olacak mı?

Eğer ameliyatta burnu daraltmak için yüz ile birleşim yerinden burun kemiği kesildi ise göz altlarında bir miktar morluk olacaktır.Ama merak etmeyin bu durun 2 -3 günde kendini sınırlıyor ve 1.haftada neredeyse tamamen geçiyor.ameliyatta burun kemiğine dokunulmadığında morluk olmasını beklemiyoruz.

Morluk olmasının sebebi nedir? Morluklar az olsun diye ne yapabilirim? Morluklar tam olarak ne zaman geçer ?

Göz altlarında morluk olmasının sebebi ameliyat sırasında doku arasına kan sızmasıdır.Bunu en aza indirmek için anestezi uzmanından düşük tansiyonlu anestezi talep ediyor ve çok ince aletlerle ve zarif olarak çalışıyorum.Yani dokuya saygılı olmak gerekiyor.Ameliyat sonrasında hastalarımdan göz çevresine ilk iki gün buz uygulaması
yapmalarını istiyorum.Ama daha önce de bahsettiğim gibi bu morluklar kendini 2 -3 gün içerisinde sınırlıyor.

Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş
1979 yılında Ordu/Fatsa’da doğdu. 1989 yılında Antakya Vali Ürgen İlkokulu’nu bitirdi. 1996 yılında Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Estetik
Op.Dr. Reşat Altuğ Aktaş
@https://twitter.com/resataltug

1979 yılında Ordu/Fatsa’da doğdu. 1989 yılında Antakya Vali Ürgen İlkokulu’nu bitirdi. 1996 yılında Giresun Hamdi Bozbağ Anadolu Lisesi’ni bitirdi. 1996 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne başladı. 2003 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı’nda ihtisasa başladı.

Estetik

masseter botoks

Yüz İnceltme Botoksu (Masseter Botoks) Hakkında Herşey Burada!

Dr. Özgür Esen ÇetinerKasım 5, 2019
Oku
ameliyatsız yanak inceltme

Ameliyatsız Yanak Nasıl İnceltilir?

Dr. Özgür Esen ÇetinerEkim 15, 2019
Oku
jawline dolgusu

Jawline ve Diğer Dolgu Uygulamaları Gün Geçtikçe Popülerleşiyor

Dr. Özgür Esen ÇetinerEylül 27, 2019
Oku
h100 asisi

Daha Genç Bir Cilt İçin H100 Aşısı!

Dr. Mehmet AkgünTemmuz 29, 2019
Oku
meme implantı

Kadınlar da Göğüs Şekil Bozukluklarına Dikkat!

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşTemmuz 29, 2019
Oku
burun estetiği

Burun Estetiğinde Sizi Doğru Sonuca Götüren Saklı Kurallar

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMayıs 25, 2019
Oku
akıllı dolgu

Kolajen Üretiminde “Akıllı Dolgu”

Dr. Özgür Esen ÇetinerMayıs 18, 2019
Oku
genital estetik

Vajen Daraltma (Genital Estetik)

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşMart 6, 2017
Oku
selülit tedavisi

Selülit Cerrahisinde VASER-Smooth Etkisi

Op.Dr. Reşat Altuğ AktaşŞubat 7, 2017
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan