Bitkiler

Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler

Adet Söktürücü Şifalı Bitkiler
Estetik Haber

Adet kanaması neden olur ve adet olamıyorum veya adet düzensizliği yaşıyorum diyorsanız adet söktürücü şifalı bitkiler, bitkisel çaylar, ilaçlar ve adet söktüren doğal yöntemleri aşağıda bulabilirsiniz.

Adet kanamasında sık gecikme yaşayan kadınların, tek olarak veya yemeklerde bazı yiyecekler kullanması, adet kanamasını kolaylaştırır ve hızlandırır. Bu bitkiler östrojen hormonunu harekete geçirerek veya rahim kasılmalarını artırarak adet kanamasının kısa süre içinde başlamasını sağlayarak adet söktürücü bitkiler listesindedir.

Siyah Ve Mavi Koho: Ülkemizde yeni ismi duyulan siyah ve mavi koho, Amerikan yerlileri tarafından, yıllardır adet kanamasını düzene sokmak için ve adet söktürücü bitkiolarak kullanılmaktadır. Hormon dengesini sağlayan ve adet ağrılarını da yok eden bitkiler çaylara ve salatalara karıştırılarak tüketilmektedir.

Dere Otu Bitkisi: Ülkemizde salatalarda yoğun kullanılan dereotu, çiğ olarak tüketildiğinde adet söktürücü bitkiolarak oldukça işe yarar. Rahim kasılmasını artıran dereotu, hamilelik döneminde kullanılmamalıdır.

Havuç: Yıllardır adet problemleri için kullanılan havuç, çiğ olarak tüketildiğinde adet kanamalarını kolaylaştıracaktır. Adet düzensizliği yaşayan kadınların sık sık havuç salatası yemesi önerilmektedir.Adette söktürücü yiyecekler arasındadır.

Zerdeçal: Bütün organlara faydası bilindiği için son yıllarda çok kullanılan zerdeçal, adet gecikmesi için de oldukça etkili ve iyi gelir. Kurutulup toz haline getirilerek satılan zerdeçaldan alınıp, yoğurt ve bal ile karıştırarak tüketmek mümkündür. Yemek ve salatalara bir çay kaşığı zerdeçal serperek kullanmak, adet döneminde yaşanan sıkıntıların doğal olarak giderilmesinde ve adet söktürmek için iyi gelenbitkisel tedavi yöntemi arasındadır.

Regl Gecikmesinde Kullanılan Adet Söktürücü Bitkisel Çay İsimleri Tarifleri

Civan Perçemi Ve Çörek Otu Karışım Kürü: Adet gecikmesinde en yoğun kullanılan şifalı bitkilerarasında civanperçemi ve çörek otu çayının yeri çok farklıdır. Her iki bitki birlikte bir cezvede kaynatılmalı ve sabahleyin aç karnına içilmelidir. Acımsı bir tadı olan bu karışıma, bir kaşık bal karıştırmak hem mide rahatsızlığı olanlara iyi gelecek hem daha rahat içilmesini sağlayacaktır. Bu adet söktüren çay regl döneminde rahatlamanızı sağlar.


Papatya Ve Biberiye Bitki Çayı
Adet söktürücü çay olarak papatya ve biberiye çayı karışımı kaynatılarak içilen diğer bitkilerdir. Bu zamanda ödem atıcı olarak da kullanılabilir.

Tarifi: 20 gram papatya ve 20 gram biberiye, 2 bardak su ile bir süre kaynatılmalı ve süzülmeli. Adet dönemi yaklaştığında her sabah aç karnına içilen papatya ve biberiye çayı karışımı birkaç gün içinde adet kanamasının başlamasını sağlayacak, kısa zamanda çay tarifi adet söktüren etkisini gösterecektir.

At Kuyruğu Otu Ve Bal Kürü: Bir tutam atkuyruğu otu bir bardak su ile kaynatılarak içine bir kaşık bal eklenmelidir. Adet söktürmek için oldukça etkili olan bu bitkisel karışım, her gün birkaç bardak aç karnına içilebilir.

Adet Söktürücü Kekik, Civan Perçemi Bitkisel Çayı: Bir cezvenin içinde; 20 gram kekik ve 20 gram civan perçemi kaynatılmalıdır. Ocaktan alınan bitkiler, süzülerek bir tatlı kaşığı bal ile tatlandırılarak günde birkaç defa içilir. Kullanmaya başladıktan kısa süre sonra adet kanamaları düzene girecektir.

Hatmi Çiçeği Ve Civan Perçemi: Adet gecikmesinde en çok kullanılan karışımlardan diğeri ise hatmi çiçeği ve civan perçemi.

Yapılışı: Bir cezvenin içine eşit miktarda koyulan bitkiler iki bardak su ile kaynatılarak içilir. Adet dönemi yaklaştığı halde hiçbir adet belirtisi yaşamayan kadınların, bu bitkileri kullanarak adet kanamalarını düzene sokması ve adet döneminde yaşanan sancılar ve ağrılardan kurtulması mümkündür.

Östrojen hormonu kadınların regl zamanının en etkili oluşumudur. Bunun yerini zamanla progesteron hormonu alır. Adet söktüren ilaçların içindeki bileşenlerde bu döngüyü taklit etmeye çalışır. Progesteron içeren ilaçlar içildiğinde progesteron hormonu yükselir, daha sonra bırakıldığında hormon düşüş gösterir. Düşüş gösterdiği andan itibaren bir kaç gün sonra adet sökücü etkiler gözlemlenmeye başlanır.

Aşağıda adet düzenleyici ve söktürücü özellikte ilaç isimleri verilmiştir:

  • Tarlusal: Regl gecikmesi için adet söktürücü ilaç.
  • Duphaston: Didrogesteron içeren bu ilaç progesterona etkisi göstermeye çalışır. Kadın progesteron eksikliğine bağlı adet düzensizliği yaşıyor ise oldukça iyi gelen ilaç isimleri arasındadır.
  • Cyclo- Progynova: Rahim yumurtalık tembelliği içinde oldukça etkili olan bu ilaç (östrojen) hormon eksikliğini düzenlemeye çalışır.
  • Luteynyl: Adet düzensizliği için.
  • Naprosyn CR: Bu durumda daha çok adet sancıları için kullanılır. Diğerlerine göre ağrı kesici etkisi fazladır. Aynı şekilde Advil Liquigel de kullanılabilir.

Bu adet söktürücü ilaç isimlerini uzaman doktor kontrolünde kullanmalısınız. Eğer hamilelikten şüpheleniyorsanız bu ilaçları kullanmayınız.

Yorum Yaz

Yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bitkiler

Bitkiler

chia

Chia Tohumu’nun Faydalarını Biliyor musunuz?

Estetik HaberŞubat 14, 2016
Oku
karnıbahar

Karnabaharın Her Derde Deva Olduğunu Biliyor muydunuz?

Estetik HaberKasım 12, 2015
Oku

Ceviz Yaprağının Faydaları

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kuru Cilt İçin Tonik

Estetik HaberEkim 12, 2015
Oku

Kudret Narı Nedir? Faydaları Nelerdir?

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Ağız Felcine Hangi Bitki İyi Gelir

Estetik HaberEkim 5, 2015
Oku

Bel Ağrısı için Şifalı Bitkiler

Estetik HaberEylül 18, 2015
Oku

Mürdüm Eriğinin İnanılmaz Faydaları

Estetik HaberEylül 10, 2015
Oku

Yabani Enginar Faydaları

Estetik HaberEylül 8, 2015
Oku
yuz estetigi vaser liposuction burun estetigi fiyatlari tayfun türkaslan